Åter en vecka är åter nästan till ända. Saknas några få timmar innan klockan går över till måndag

Vi anlände till hemmet på solsidan i Lainio på tisdag efter en dryga 115 mila färd från Nacka. Resan gick utmärkt och våra farhågor om huruvida bilen skulle funka hela vägen, kom på skam, bilen gick som ett sweitzer ur och det var ju bra....MEN, under de bilfärder vi gjort på hemmaplan under veckan så har indikeringen för motorfel återigen dykt upp. Vid första tillfället så försvann felindikeringen efter någon mils körning men idag vid vår resa till Mauno så dök felet åter upp och förvann inte efter de 14 mil vi körde från Mauno till hemmet. 

Nu måste jag få in bilen på verkstad för en mer noggran undersökning. Jag misstänker att jag får kosta på ett byte av partikelfiltret....ca 15,000 kr?

Nog nu om detta bilelände. Efter 6 veckor hemifrån så var det skönt att återse de så bekanta och vackra nejderna på östra sidan om Lainio älv

Oturligt nog så väntade oss en kyl&frys som hade tinat.Vid något tillfälle under sommarens åskväder har jordfelsbrytaren löst ut. Gissa vilken lukt som mötte oss och hur kul det var att se hur mögelangreppen börjat rota sig i kylen&frysen. Bara slänga och städa upp. Jag har så många gånger tänkt att dra om elen till kylen&frysen så att de inte ligger under jordfelsbrytaren, men nej, har alltid skjutit det framåt i tiden.....trots att det har hänt en gång tidigare....men nu skall det bli gjort! Värmekabeln i vattenledning hade också slutat att funka så jag drog in en ny i vattenledning mha Fredrikssons Rörfirma från Masugnsbyn. Som grädde på moset började även toa-stolen att flöda över, så det var bara att plocka isär eländet, rengöra och sätta dit vattenregleraren igen och efter två försök så funkar det åter. Nu är vi, på vattenförsörjnings och avloppsfronten, rustade att möta hösten och vintern.

Men det finns glädjeämnen också. Förutom att åter få trampa de invanda stigarna så hade vi surströmmingsfest hos Georg&Doris Juto tillsamman med Torsten & Ella och Ingemar & Dagny. Mycket gott med suströmming av olika sorter, färsk mandel, grönsaker, ost och mycket annat. Hemgjord tårta och kaffe till efterrätt. Det är en tradition bland oss grannar på solsidan att årligen samlas hos någon och inmundiga surströmming. Nästa år är det vår tur.

Jag har även arbetat på utbyggnaden av husets ena sovrum. Takplåten är nu lagd och jag skall börja slå ytterväggarna under nästa vecka. Lingon är även plockade och idag for vi till Maunu för att hämta de beställda hjortronen som Julia Johansson-Närvä plockat åt oss. 14 kg fina bär totalt. Trevlig samvaro hos familjen Gustav Johansson-Närvä, som alltid. Vi åt en god Lamm&Får kotlett middag. Helt suveränt!

Nästa vecka skall jag jobba på Esrange från onsdag till fredag och det ser jag fram emot.

Ha det bra alla ni som till äventyrs läser detta.