Det är en ros utsprungen på Platån

Fantastiskt att så här i mitten av november se att vissa rosenbuskar är i blom och att gräsmattan fortfarande är sommargrön.

I morse planterade jag tre tulpanlökar som vi har fått av goda vännerna Ruth&Eilert Isaksson. Det ska bli intressant att till våren se om de blir något av dem. Om min plantering slår ut i blom så kan jag lägga till ”Gröna fingrar” i mitt CV😊 Inte så mycket att yvas över om det nu skulle lyckas, kan tyckas, men ändå en boost för mitt ego.

Rapporter av svåger Svante i Tystnaden låter meddela att isen i Alasuando är bärbar för folk och skoter och väderleksrapporterna för tiden framöver spår kallare väderlek så vi ser med tillförsikt fram emot vår överfart på isen om två veckor.

 Berättelsen om Johan tar nu steget in i ljudboksvärlden 

Intressant och inspirerande för mig har det varit att lyssna på Fredrik Gustavssons inläsning av den första boken i berättelsen. Boken är uppdelad i tre avsnitt som var och en kan lyssnas på för sig. Jag ser fram emot att framöver lyssna på de två återstående berättelsen om Johans äventyr i gruvstaden Kiruna. Trilogin ”Berättelsen om Johan” är sedan tidigare inlästa som talböcker och kan lånas på bibliotek.

Till kommande helg har jag nöjet att deltaga på Bokfestivalen i Karlstad under fredag och lördag och kul är att jag även får tillfälle att presentera mitt författarskap från vår nordliga landsända. Jag hoppas på många trevliga möten och intressanta samtal med litteraturintresserade och författarkollegor.

Ha det gott,

Lasse