Trollflöjten. Håll till godo med denna "teaser"

Jaha ... Nu är det en och en halv vecka kvar innan vi lämnar paradiset Platån för att återvända till paradiset Tystnaden. Härligt att man kan flöjta mellan två paradis här på jorden, för när jag väl sluter ögonen för sista gången vet jag inte vart jag hamnar?

Det är snart två månader sedan vi anlände till Platån och tiden här har på det hela taget varit mycket fin, även om så här i sluttampen längtan till snö och kyla gjort sig påmind.

Jag har tidigare skrivit en del om våra göranden på Platån där det mesta har varit koncentrerat på våra dagliga bestyr och umgänget med dotter och barnbarn. Men, vi har även fått oss till livs en hel del kulturella begivenheter. Mozart kom att stå i vårt fokus där vi tog del av "Trollflöjten" på Operan och hans Requiem under allhelgona i Nacka kyrka. Därtill är jag snart vid slutet av boken "Mozart, hans liv och tid". I eftermiddag avslutar vi den kulturella delen med att i Ersta kyrka lyssna till Mikael Samuelsson som tillsammans med Mats Bergström framför några av våra mest älskade kompositörer och deras visor.

Fick alldeles för en stund sedan meddelandet att arbetet med att spola vatten på isen vid färjestället i Lainio har påbörjats. Glädjande minst sagt. Det innebär att om jobbet går som det ska så kan vi köra bil över älven när vi anländer den 28/11 och direkt till vårt hus. Härlig tid väntar. Nu har vi i några månader en "bro" förbindelse över älven.

Ha det gott,

Lasse