Söndag eftermiddag och sittande på X2000 tillbaka till Stockholm och lugnet på Platån så tänkte jag dela med mig av några av mina intryck från mitt just avslutade deltagande på bokmässan i Göteborg.

Det bestående intrycket kan sammanfattas som: jättemycket bokintresserade människor, varmt och svettigt, ont i ben och fötter, heshet (av allt pratande), tunnelseende fram på sena eftermiddagar, högt brusgolv ... svårt att göra sig hörd, svagt kaffe i fiket (vi är van vid "tjära" i Tystnaden), enormt mycket litteratur i alla genrer ... MEN samtidigt enormt kul! Absolut ett evenemang jag gärna återkommer till.

Att få tillfälle att under dryga tre dagar träffa litteraturintresserade. Att samtala om böcker och deras läsintressen är för mig lärorikt och jag tar med mig många av de samtalen i mitt fortsatta skrivande. Att dessutom, som lök på laxen, få signera mina egna böcker "Pojken i bäcken" och "Kvinnan på stigen" var jättekul. Det blev många fler signeringar än jag hade vågat hoppas på, och det känner jag stor tacksamhet inför ... att jag lyckas beröra mina läsare.

Att även för första gången få träffa de närvarande författarkollegorna från Ebes förlag Ulf, Therese, Birgitta,Veronika,Maria och förlagschefen Eva-Karin och hennes syster var fantastiskt.

Köpte jag själv något läsvärt? Jo, Irene som varit med mig hela tiden inhandlade en kasse med barnböcker som vi ska ge ge våra kära barnbarn Jackson&Esther.

Med allt i färskt minne så känner jag mig nu sittande på tåget till Stockholm något omtumlad av allt jag upplevt. Det tar nog sin tid att smälta alla intryck ... men jag har samtidigt all tid i världen och bara jag åter är på Platån i lugnet och vardagen så får jag sortera upp och begrunda dessa.

Men ... just nu vill jag bara sluta ögonen och låta tågets skakningar vagga mig till ro.

Lasse

 


Den enorma bokmässan tar "nästan" luften ur en
Många besök i Ebes monter under dagarna 


Ett glatt gäng i Ebes monter 


Även besök från Kiruna (Gunnel&Åke) på plats idag. Igår bjöds det även på siklöjssnittar i Ebes monter 

Veronika som tillsammans med sin syster Linda skrivit boken om "Spiken" delade ut siklöjsläckerheterna vilket var mycket uppskattat av besökarna.

 Frukost sista dagen


Svenska mässan där bokmässan hölls ligger granne med Gothia Towers, Liseberg och Scandinavium ... allt inom bekvämt räckhåll för den nöjeslystna