+27,5 grader på verandan. Härligt, och det lär hålla i sig. I denna värme är det lata dagar på Platån. Bara att njuta så länge det varar för dan före midsommarafton är det att dra på sig överdraget och riva en vägg i barnbarnet Jacksons sovrum. Till midsommar lämnar familjen Rosenberg storstan för inkvartering i en fyrvaktarbostad på Gotland. De blir borta en vecka och förväntar sig att undertecknad ska fixa till pojkens sovrum under den tid de är borta. Att riva är väl ingen konst kan jag tycka. Jag är en fena på att riva (och jag har dessutom hjälp av barnbarnets pappa Alexander) så det torde gå ”geschwind”. Men, därefter återstår spackling av väggar, målning av desamma och en del eljobb. Här infinner sig genast behovet av en plan, och det ska ni veta är min favoritsysselsättning ... nämligen att planera. Vis av erfarenhet så ger jag aldrig mer några garantier gällande resultatet av det hantverksmässiga jobbet. Skulle kunden inte vara nöjd så får jag ta den smällen och trösta mig med att planen i alla fall var excellent. Skämt åsido, jag lever i den sanna tron att kunden i detta fall (barnbarnet Jackson) kommer att tycka att hans nygamla sovrum är toppen.

Att jobba i en lägenhet på 7:e våningen i storstan är inte lika lätt som hemma i Tystnaden. Där hemma kan jag själv bränna skräpvirket och annat brännbart. Här blir det att kånka ned allt till ett hyrsläp för vidare transport till en återvinningscentral. Skulle jag köpa tjänsten av Big Bag så kostar det ca. 2000 kr och då gäller det bara bortforsling av säcken. Hyrsläp är mycket billigare och bensinkostnaden bortser jag ifrån.


Under vår motionspromenad i förmiddag slank vi in i Wallenbergsparken i Saltis. Den ligger nära Ringvägen station och bysten på den höga granitsockeln är placerad på en ganska undanskymd plats. Bysten föreställer Saltsjöbadens grundare Knut Agaton Wallenberg och är gjord av Carl Milles. Den är i röd granit och restes 1916. I Saltis kan man njuta av en konstpromenad omfattande åtta konstverk, var och en med en koppling till Saltsjöbaden. De är hårda, kalla och tysta men verkligen njutbar god konst.

I morgon hotar SMHI att det ska bli varmare!

Ha det gott i värmen som råder i vårt avlånga land.

Lasse