Åskväder i antågande 

(Fotograf: Anna-Kristina Kuoksu)

Drygt två veckor har vi varit här i Tystnaden och utbyggnaden till skrivarstugan, som påbörjades för ett år sedan, står fortfarande och väntar på sin snickare för att bli färdigställd.

Ja, ja. Jag har inte haft tid. "Tusen andra" mer brådskande saker har haft företräde. Så är det när man varit borta från hemstället i två månader. Det växer igen vilket måste åtgärdas. Båten ska i älven så att vi kan upprätthålla förbindelsen med civilisationen. Det behövs färgpåslag på hus, grillplatsmöbler, verandor, bodar och redskapsskjul. Alla verktyg och bråte som efter vårens byggjobbande har samlats i snickarutrymme och garage behöver finna sina rätta platser och de som vi inte längre anser nödvändiga har förpassats till Vittangi ÅVC.

”Denna dag ett liv”, som farbror Melker uttryckte det vilket även var ett mantra för Astrid Lindgren. Grip det, njut av det och använd det. Om inte alla dagar för mig, men i dag när jag fått grattishälsningar, lyckönskningar, sång och samtal från goda vänner och barn&barnbarn så greppar jag njutningsfullt det som kommit till mig. Det är för mig en varm och förtröstansfullt hågkomst och jag kommer att bevara det nära mitt hjärta.

Tre timmars arbete med gräsklippare och kratta gick som en dans när jag sög på denna karamell. Flum kanske någon tycker men det bjuder jag på. Jag mår som en prins och det är huvudsaken.

I sällskap med svåger Svante avnjöt vi Irenes goda fika med tårta, bondbakelser, finska pinnar och kanelbullar allt under samtalande om livets vedermödor och glädjeämnen.

Tacksam för en härlig födelsedag,

Lasse