Sex dagar sedan vi anlände till Tystnaden. Sex dagar av snöskottning och julstök, men vi börjar så smått ana ett slut på snöskottandets kroppsliga vedermödor och gällande julbaket återstår inte så värst mycket ... tror en som inte bakar.

Men, det är himla skönt att åter vara i Tystnaden. Visst, dagsljuset avtar för var dag som går och vid luciatid går vi in i polarnatt men trots avsaknad av dagsljus så gör snön att det trots allt inte blir lika kolsvart som mörkret vi upplevt på Platån. Kylan gör oss inget. Vi eldar i täljstenskaminen och luftvärmepumpen ger ett behagligt tillskott av värme. Ännu har vi inte behövt använda någon av de sex elelement som finns i de olika rummen. 

Just nu så parkerar vi bilen på motsatt sida av älven och antigen så går vi eller tar skotern den dryga kilometern det är från hemmet till parkeringsplatsen. Vår granne Torsten är i full färd med att spola vatten på isälven vid färjestället, som är det stället vi använder för att köra över med bil. På grund av det kalla vädret och hans idoga spolande så kan vi nog om ca. en vecka åter köra bilen över älven och ända fram till huset. Dessutom, får vi då posten ända hem till vår postlåda.

I nästa vecka ska jag iväg med skotern och hugga den gran jag i ett par år har spanat in ... den är riktigt fin, i alla fall var den det när jag senast såg den, bara nu ingen har hunnit före mig?

Ha det gott!


 

Stugmys


 Färjan ligger i vintervila

Vår kommande bilväg till solsidan. Strömfåran är snart helt islagd