Tillbaka till Tystnaden och stillheten efter en dryga två veckors sejour i Finntorp (Nacka) där de sista dagarna avslutades på bokmässan i Göteborg. En mässa som var mycket trevlig även om det för min del var kortare än tidigare deltagande, men trots det var det himla roligt att få träffa författarkollegor, förlagschef Eva-Karin och hennes syster och allt i allo Britta-Marie. Att även få snacka med bokintresserade och snappa upp något tips här och där ger mig inspiration att fortsätta mitt skrivande. Bokmässan i Göteborg är en "häxkittel" där brusnivån ligger så högt att det är svårt stundtals att föra en konversation ... åtminstone för mig som enligt Irene "hör dåligt" ... eller så är jag präglad av miljön i Tystnaden. Nåväl. Detta till trots så var bokmässan åter en fin upplevelse.

Vi har inte direkt legat på latsidan under de två dagar vi varit hemma. Alla björkar som jag kvistat och dragit ihop till lämpligt stora högar(18 st) har jag nu kört hem och travat upp. Sågning och  klyvning blir att ta itu med under försommaren 2019. Irene har roddat med hemmet och plockat åkerbär vilket ska bli gott att inmundiga. Nätterna är kalla. Jag såg att som lägst har kvicksilvret under en natt krupit ner mot minus nio grader. Dagarna har hitintills varit soliga om än något kylslagna så det är en fröjd att vistas utomhus. Naturen har lagt sig till vila inför den annalkande vintern. Inte ett löv finns kvar ... skogen är mörk och tyst. På fredag hota SMHI med ymnigt snöfall ... det blir nog att åter sätta plogen på ATVn. Vinterdäckan är i alla fall monterade på bilen så jag är förberedd.

Problemet vi har på de östra sidan av Lainio älv är överfarten. Än går den handdragna färjan (finns en utombordare monterad som man kan nyttja om man har nyckel till låset ,,, och det har vi) och än har jag båten liggande vid strand. Men, det lär inte dröja så värst länge till innan vi drar upp färjan och sen är det bara att vänta på att isen lägger sig så att det blir någon centimeter så att vi gående kan ta oss över till civilisationen. Besvärligt? Jo, men det är så mycket annat i livet på den Finska sidan som uppväger omaket med att ta sig över.

Om drygt en vecka så infaller nästa bokmässa. Den går i Kiruna och den ser jag verkligen fram emot. Det är fjärde året jag deltar och kul är det att jag kunnat släppa en ny bok inför varje mässa. Därpå följer en bokmässa i Luleå (10/11) som går under namnet "Bokfesten", vilken jag också ser fram emot.

Nu är det Helly Hansen som gäller😀

Lasse