Åter på Platån efter 21 timmar på nattåget från Kiruna. Tåget som p.g.a nedrivna kontaktledningar i Vassijaure och Bastuträsk blev drygt 7 timmar försenat. Vi har sedan tidigare bokat resa tillbaka till Kiruna den 6/1 tillbaka men sen får det vara slut med tågresandet. Hädanefter gäller flyg eller bil ... det är både Irene och jag överens om. Fast, visst händer det att även flyget har problem med förseningar och inställda avgångar. Har själv varit med om det ett flertal gånger under min yrkesverksamma tid och visst kan bilåkandet vara förenligt med problem ... men i alla fall, nu är vi less på trafikverkets spårbundna transport och SJs bedrövliga sovvagnar från förra seklet så vi prövar på något annat framöver.

Skönt är att åter vara på Platån efter två veckor av penicillinknaprande och sorgmod över att inte kunnat ta itu med något mer handfast eller annan mentalt upplyftande aktivitet. Planen jag tidigare hade var att påbörja tredje delen i berättelsen om Johan i början av december men jag har inte ens haft en gnutta lust att sätta mig och påbörja skrivjobbet. Avslutar penicillinkuren i morgon och hoppas att det därefter vänder och att skrivlusten och annan lust återigen infinner sig.

 

 Vår utelpats på Platån hälsade oss välkomna hem. Gårdagskvällen till ära firade grannarna med glögg vilket även vi var inbjudna till men var tvungna att avstå ifrån vi var alltför trötta.


Givetvis inleddes vår första dag med en rundtur i Sickla med tillhörande fikapaus.