Åter i Kiruna som är avstampet i dag för vår färd till Stockholm. Tåget går strax före klockan 17 så vi har några timmar att slå ihjäl. Sitter just nu över en kopp kaffe och skriver bloggen på kafét "Mormors veranda" som för tillfället är fylld av småbarnsföräldrar med sina telningar som, likt undertecknad, tar en stund av den lediga dagen till att umgås och fika.

Det var smått vemodigt att lämna Tystnaden i morse, även om vi ser fram mot resan och tillvaron på Platån. Det är så för mig att när väl uppbrottets stund kommer vill jag dröja kvar. Vi har under veckan gjort klart för den annalkande vintern ... för vinter är det i mitten av november när vi åter är tillbaka i Tystnaden. Bilen har dubbdäcken på (även om det ännu inte är tillåtet) men den kommer att stå parkerad på den parkeringsplats vår vän Gösta Armstrand så välvilligt ställt till vårt förfogande i Kiruna, under den tvåmånaders period vi är på Platån.

Det sista jag gjorde innan avfärden från hemmet idag var att montera plogen på ATVn och ta in stränginstrumenten från skrivarstugan. Skrivarstugan stänger vi under vintern, i avsaknad av värme, och "dyrgriparna" kan ta allvarlig skada av att vistas i kylan under de kommande åtta månaderna.

Eva-Karin (Ebes bokförlag) meddelande mig att min senaste bok "Kvinnan i bäcken" nu fanns på förlaget. Boken såg jättefin ut enligt henne och det ska bli kul att i nästa vecka få hålla alstret i min hand och bläddra igenom sidorna. Jag får ett par bokpaket av denna bok plus ett bokpaket av min tidigare, "Pojken i bäcken" för signeringar i Stockholmsområdet.

Nu måste jag skynda mig till det lunchstället Irene och jag skall äta ... hon ringde nyss och var redan på plats.

Lasse

 

Lite gitarr&bas godis

Vår sista tur med färjan för i år.