Kristihimmelsfärdsdag och strålande väder. Lek och stoj både inomhus och på gräsmattan och det är så det skall vara en sån här fin försommardag... fast det kanske är sommar per definition?... iaf definitivt sommar för mig som är kommen från de nordliga trakterna.

Politiker faller som käglor just nu men det är väl en följd av dåligt mörkerseende. De vistas ju som regel i mörker där alla beslut fattas och tappar därför lätt bort de etiska och moraliska regler som gäller i medborgarnas vardag. 

Fast lika illa är det inte i Svedala som det säkert kommer att bli i USA nu när det står klart att motståndarna i presidentvalet är Hillary och Donald... vi lär nog få uppleva en nog så smutsig valkampanj långt från regler om etik&moral. De har redan börjat hota och skrämma varandra om alla smutsiga byk gällande motparten de kommer att vaska fram och offentliggöra.

På Platån brottas vi inte med dylika otidigheter. Nej här går dagarna på ett mer barnsligt och lekfullt sätt. Att umgås med småttingarna Jackson&Esther är en lisa för själen och oavsett om man vill det eller ej så lockas barnasinnet fram... det som vi så ofta döljer under en vuxen attityd av mognad och klokskap. Barnen lär mig hela tiden om jag bara jag kliver ned från min piedestal och inte ger sken att vara så jäkla förnumstig i alla lägen... de är många gånger mycket klokare än mig. Och bäst av allt de släpper fram sina känslor omedelbart... inga krusiduller där.

Har återigen (för vilken gång i ordningen?) uppdaterat mitt synopsis och idag siktar jag mot att ha färdigställt kapitel 24. Det är lovat 20 grader idag så några timmars skrivande på verandan ser jag verkligen fram emot.

Lasse

 


  Esther & Jackson i full gång med pyssel och lek

Fint tulpanrabatt pryder gräsmattan utanför bostaden. Valle och Elsa är bästa kompisar. Valle är en varghund och Elsa en korsning (Bl.a pudel)