Jag träffar ibland människor som med hela sitt väsen utstrålar "Jag har bråttom". Vilket indirekt signalerar att....jovisst...kul att träffas men jag har inte riktigt tid,,,,har viktigare saker att göra.

Eller på frågan: "Hur står det till"...Jovars, det knallar och går.....mycket att göra....hinner inte prata just nu.......vi ses!

Jag hemfaller själv åt detta brådskans gissel och i sådana stunder är jag så fokuserad på att skynda till det som är upphovet till min brådska. Ibland nödvändigt att brådska......jag är sent ute och måste hinna till bussen/tåget/flyget eller vad det nu är som påkallar min brådska. Men, ibland kan det ju vara så att det som jag brådskar till bara glider ifrån mig....och kanske, om jag stannade upp, så skulle det jag brådskar efter komma till mig....vem vet....det har hänt, faktiskt!

Efter ett flertal manus genomläsningar och korrigeringar tillsammans med min redaktör Eva-Karin så gick manuset till tryck i tisdag. Nu väntar dryga 3 veckors tryckning innan jag har boken i min hand, och ni som förbeställt boken kan få den expedierad. Det är lustigt när man gång på gång läser om text så hittar man ständigt nya saker som ger upphov till nya formuleringar, strykningar etc. allt i syfte att göra texten mer förståelig och lättläst. 

Det är tålamodsprövande eftersom man efter femtielfte genomläsningen gärna vill, med tanke på rubriceringen "skynda på",med risk att missa något. Tankarna finns ständigt kring denna risk....Men, någon gång måste man sätta punkt och nu står vi där vid "point of no return".....Har ännu inte vaknat upp kl 03 och funderat över hur det var med ditten och datten! Fast å andra sida så har jag inte öppnat det slutliga manuset och kommer ej så att göra, utan jag ska, när väl boken är i min hand, sjunka ned i läshörnan och låta mig fångas av historien om Johan, som om denna vore skriven av någon helt annan än undertecknad.

Har även jobbat med min nystartade enskilda firma och håller just nu på att få ihop en hemsida för de tjänster jag kommer att erbjuda till företag, organisationer och inrättningar. Inte alldeles självklar med firmastart. Boverk och skatteverk är klara sedan tidigare men nu vill min bank att få ta del av affärsplan och budget....Häpp! Trodde jag lämnat slikt när jag slutade vid SSC och hade en from förhoppning att kunna glida fram på en räkmacka. Men icke sa Nicke....här skyndade jag åter för fort (brådska igen) fram i mitt tänk och hoppade över så fundamentala saker som hur stålarna skall förvärvas och vad som återstår när alla kostnader är reglerade...dvs blev det något kvar?

Bara att sätta sig vid ritbordet och få till struktur och innehåll....inte minst på vad mina tjänster går ut på, dvs att få det från de grå vindlingarna ned på ett papper, vilket kan vara nog så svårt.

Men jag tappar inte sugen, jag är fortfarande optimist och hoppas på det bästa.

Ha det bra,

Lasse

 

Gud Fader på himmelsbågen av Carl Milles pryder piren vid Nacka strand. Stan är fylld av vatten som Robban B. sjunger. Det är fantastisk att kunna ta båten från Nacka direkt till Nybroplan. Omväxling till Saltsjöbana, buss och tunnelbana.....speciellt när det är så vackert väder som det var just denna dag fotot togs. 

Gamla Stan en mysig pittoresk turistfälla

Fåglarna har lagt solrosfrö i ett borrhål i en sten.....där växer nu en solros upp och den är redan i knopp! Visst är det fantastiskt....får mig att förundras över skapelsens kraft som vida övergår vårt förstånd.