Full fart på Platån. Jackson&Esther som vi sedan någon dag sköter och ska göra så fram till i morgon eftermiddag vilar inte på upptågen. Man får ligga i för att hänga med och försöka begränsa eller avstyra de värsta kreativa idéer som verkar födas stup i kvarten. Tålamod är honnörsordet. Men samtidigt är det en glädje att få rå om dem, om än för bara några dagar, att få vara en del i deras liv och leverne. Det är livet ... eller som Melker uttryckte det efter varje dag med Tjorven och hennes kamrater: "Denna dagen ett liv".

Idag är det dan före dan före doppardan och vissa bestyr måste klaras av, vilket för egen del innebär en tur in till city. Inte för att jag ser fram mot att trängas med stressade storstadsbor, framförallt inte i dessa juletidsdagar. Många människor verkar ha glömt att julen är en fridens tid som firas till åminnelse av Jesu födelse och inte till att nära mammon. Nåväl, jag ska inte moralisera, faller lätt i samma fälla i dessa dagar men jag tycker uppriktigt synd om alla människor som överöses med allt som måste göras för att julen ska bli den perfekta högtid som seden kräver. 

Alla måsten ... alla förväntningar ... och alla de familjer som inte har möjlighet att ordna en fin jul för sina barn. Julen är tyvärr också en helg när barn far illa p.g.a bråk och osämja i hemmet förorsakad av alkohol. Börje Salming uttryckte i en artikel att inte dricka alkohol under julen om man in klarade av det. Klokt råd men samtidigt, vem vill erkänna att man inte klarar av ett glas eller två. Många gör nog det ... men inte alla, så jag skulle vilja ta ytterligare ett steg i uppmaningen d.v.s ta ingen alkohol överhuvudtaget under julhelgen. Det är i huvudsak barnens högtid och den glädjen kan vi utan alltför stora uppoffringar ge dem.

Avslutade på tisdag årets sista boksignering hos Saltsjöbadens Bokhandel. Jättekul att under två timmar träffa intresserade läsare och endast 5st böcker återstod (vilka nu finns hos nämnda bokhandeln) efter en lyckad signering. 
Året som gått och tiden från att min senaste roman "Kvinnan på stigen" släpptes vid bokmässan i Göteborg har varit intensiv och gett mig många trevliga minnen från träffarna med alla dem som deltagit vid mina signeringar och föredrag. Jag är oändligt tacksam att få vara en del i de läsupplevelser ni har haft (eller kommer att få) vid läsandet av mina böcker.
Nu närmar sig julen och ett nytt år och jag vill ta tillfället i akt att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

 

 Nästan gröna gräsmattor på Platån. Snön har smält i det blidväder som råder

 Småttingarna pysslar flitigt. Teckningar och julgranskarameller


Jultomten bor i "Korvatunturi" och senast han sågs var vid hemmet i Lainio men vi har försäkrat barnen att han hinner till Nacka och Finntorp.