Domsöndagen! Jo det låter ödesmättat och det är precis vad det är. Nu är goda råd dyra för oss syndiga människor. Men, vilket är det fina i kråksången så kan vi göra bot och bättring, vilket är en del av förkunnelsen denna söndag.

Själva tog vi del av denna gudstjänst i Lainio kapell. 10 personer totalt deltog, inkluderande även präst, kantor och kyrkvärd.  Ett jättefint sätt att ladda batterierna inför den kommande veckan och man behöver inte vara kristen eller religiös för att ta till sig budskapet…allt handlar ju i grunden om en väg till ett gott leverne.

Den gångna veckan så har isandet av vintervägen över Lainio älv varit i fokus. Påbörjade det hela på onsdag morgonen och har fram t.o.m. idag spolat vatten på isen i 3 dagar- Idag mätte jag tjockleken som varierade mellan 3-5 dm. Bra att det är kallväder (-24 natten mot idag) vilket påskyndar isens tillväxt.

Julgranen är sedan en vecka tillbaka huggen och hemforslad ur de djupa skogarna. Den skall fram på julaftonsmorgonen för att bli klädd av barnbarnet Jackson, givetvis med hjälp av sin far och mor…och kanske morfar? En månad kvar innan detta kan ske och redan har en viss jul-feber infunnit sig. Vilka skall vi ge julklappar till? Vad skall vi ge? Hur dyrt får det bli? När skall vi köpa? För att inte tala om maten som skall till! Matlistor är redan påbörjade…och långa är dom redan….var skall detta sluta…om det slutar? Annars är det sällan ide att jag gör egna önskelistor, jag får i alla fall aldrig det jag önskar.....men jag får mycket annat bra som med tiden visar sig vara bättre än det jag önskat!
Dagarna blir kortare och kortare och mörkret mer och mer kompakt och om drygt en vecka är polarnatten konstant. Nu om någonsin är det ljus som gäller och mängder med D-vitamin. Själv är det kul att blicka igenom den glasinstallation vi har vid huset och att se det gryningsljus som fortfarande finns och lite grann samla tankarana inför det som stundar.

Ta det lugnt i Julrushen!

Lasse

,