Vi sitter just nu på tåget mot Kiruna. Lämnade Stockholm C för en timme sedan, exakt på tid och vi hoppas det fortsätter på detta sätt tills vi anlänt gruvstaden.

Vi har varit i huvudstaden i tio dagar som  dessvärre inte bjöd på sitt bästa väder, förrän de sista två dagarna. Men vad gör det, höjdpunkten över alla andra höjdpunkter var vårt barnbarn Esthers dop i den vackra Nacka kyrkan igår (tror jag tidigare berättat att denna kyrka är ritad av samma arkitekt som Kiruna kyrka, nämligen Gustav Wikman….man känner lätt igen delar av interiören).


 


Solstrålen Esther bjöd tillskillnad mot vädret de tidigare dagarna, på sitt allra soligaste humör, och dagen till ära så fick även storebror Jackson den nog så viktiga uppgiften att hälla vatten i dopfunten och att efter att prästen utfört dopet, torka lillasysterns hår. Gripen av stundens allvar så överlät han hällandet av dopvattnet till fader Alexander men sen morskade han upp sig och torkade med stor frenesi den nydöptas hår….och i farten även det vatten som spillts över kring dopfunten.


 

Aleander på piano och Rebecka på sång framförde den fantastiskt fina sången ”Besvärjelse” (Oscar Danielson) som passade så fint till dopet. Stämningsfullt och mycket bra framförande och många ögon tårades, inklusive undertecknads.

Hanna och Kristians dotter Julia framförde också ett pianostycke som var mycket fint.

Huvudpersonen själv, Esther, tog det hela med ro och var under hela ceremonin, på ett strålande bra humör och såg nyfiket och oförskräckt på oss, släkt och vänner, med strålande klarblåa ögon. Namnet Esther är av hebreiskt ursprung och betyder stjärna. Och visst och sant är att, när jag ser in i hennes ögon så ser jag stjärnglans….ja,ja jag vet att jag är morfar och fruktansvärt jävig….men det spelar ingen roll!

Efter dop ceremonin samlades alla deltagarna, cirka ett trettiotal personer hemma hos familjen Rosenberg för att avnjuta Irenes goda sill tårtor (varmkorv till barnen) med efterföljande  marängtårta och annat hembakat fikabröd. Mycket samtalande och många goda skratt.

Nu på tåget igen för att möta snön och de fortsatta vedermödorna med att såga och klyva ved.

På fredag är det ”Via Dolorosa” i Vittangi kyrka med skönsjungande körsång!....Partisk igen,?....Ja! men det låter faktiskt mycket bra.

Ha det bra i Påsk

Lasse