Visst är den vacker vår nytjärade Ketkesuando forsbåt som om någon dag eller så är klar för sjösättning. Förutom att den är en fröjd för ögat så finns det knappast något som kan lukta så gott som en nytjärad båt. Undrar om det fortfarande finns duktiga träbåtbyggare i plastbåtarnas tid....de är väl tyvärr ett utdöende släkte.


 

Nu i de sista flämtande timmarna av midsommarhelgen så kan en summering vara på sin plats.

L  Uruselt väder. Regn med inslag av hagel, och blåsigt. Blir nog inga hjortron iår.

L  Värdelösa TV program….förutom VM i fotboll!

J  Inga mygg

J  Vår bilfärja åter i älven

J  God och stärkande vegetarisk mat hela helgen……nja, ett par grillkorvar slank ned på midsommaraftonen

J  Fotboll, fotboll och åter fotboll. Vilken lisa för en sargad själ.

J  Hälsporreproblemet är ett minne blott vilket gör att stavgång och joggandet tagit ny fart!

J  En vecka närmare familjen Rosengrens ankomst.

J  Har skrivit slutkapitlet…..men ännu återstår några  ”transportsträckor” och därefter revyande med strykningar och omskrivningar. Så här efter 1,5 års gnetande så känns det smått overkligt att jag tagit mig ända hit, d.v.s. ”nästan” klar, sen får jag se. Skänker så här i midsommartid återigen en tacksamhetens tanke till Ingrid för hennes genomläsningar och kloka kommentarer.

sura gubbarna ovan, mot de sju glada betyder ju att helgen har varit mycket bra. Tänk vad lite som egentligen behövs för att hitta allt det positiva som ändå händer i mitt liv och på så sätt ändra mitt ”tänk” och inte tillåta ve och klagan råda. Livet bli mycket, mycket lättare. Tro mig….jag vet!

I morgon och i övermorgon är det arbete på Esrange och därefter blit det allehanda gårdssysslor hemmavid.

Just nu, i skrivandets stund, tittar solen fram bakom molnen och kastar sina värmande strålar på nytjärad båt och på vårt hus. Känns fint att finnas i den här tillvaron.

Hoppas att även ni haft en bra midsommar.

Lasse