-7,5 grader som kallast någon natt i förra veckan. Det föll en del snö som turligt nog har smält bort. Hade varit på tok för tidigt för vintern men för säkerhets skull sattes vinterdäcken på.

Vi har börja förbereda oss för den kommande vintern. Träbåten i Alasuando har lämnat sitt våta element, spolats ren och pallats upp allt för att klara den dryga metern av snö som brukar lägga sig på den.

Plastbåten som vi använder för att hämta färjan fick vara kvar ytterligare några dagar men i går så drogs även den upp på torra land och gör nu uppallad sällskap med träbåten. De lär säkert ha mycket att prata om under den långa, kalla och mörka vintern som vi obönhörligt snart går in i.

Även blommor, utemöbler och annat vi använt under sommaren är bortplockade och naturen har ställt in sig på att lugnt och stilla ta sig igenom vintern. Det känns vemodigt och ibland nog så ödesmättat. Det senare under stunder när tanken förirrat sig in i mystikens irrgångar om livets syfte och mening.   

Jag stöter då och då på begreppet ”egen tid”. Förstår att med detta menas att jag kan göra saker under en tid som ingen annan än jag bestämmer över, eller kanske rättare tror mig bestämma över. Missförstå mig rätt för jag förstår givetvis att vi stundtals vill göra helt egna saker utan att måsta en massa annat, så att säga. Har sett att en del av mina kamrater även blockar in vissa tider i sina kalendrar som ”egen tid”, dvs tid då dom ostörd av omvärldens krav och prestation kan syssla med mer uppbyggliga aktiviteter för det egna jaget.

Jag skulle inte klara av att så organiserat hantera min egna tid för jag är alldeles för ostrukturerad eller kanske det mer beror på att jag inte har ett behov att planera någon specifik egen tid.

Mitt nog så ”högmodiga” fast djupt mänskliga motto är numera att jag räcker, trots bristen på planering, alltid till, även om inte tiden gör så. Det funkar! för det mesta.

Ny vecka påbörjas i morgon då vi även på onsdag går in i den sista fjärdedelen av detta år. Jag kommer även att fr.o.m onsdag och för en tid av sex månader att växla upp (50% just nu) till att jobba fulltid åt min arbetsgivare vilket jag ser fram emot. Får göra en del omdispositioner av mina mer privata engagemang vilket säkert kommer att inkräkta på min ”egna tid”, fast med tanke på ovan sagda så torde jag komma ut på andra sidan ”Smelling like a Rose”.

I eftermiddag har vi haft en trevlig samvaro hemma hos oss med goda vännerna Doris&Georg Juto och svåger Svante. Alltid lika kul. Kaffe och gott fikabröd och mycket prat och skratt där vi hinner med att gå igenom det stora likväl som det lilla i vår tillvaro på solsidan i Lainio.

Vi hörs,

Lasse

 

 


Träbåtsupptagning i Alasuando 


Så här så g det ut för någon dag sedan. En försmak av vad som väntar


Sommarens byggskräp går upp i rök

 


Här ligger nu båtarna sida vid sida efter fullgjort sommarvärv

 


Det nya krucifixet invigt i Svappavaara kyrka. Vittangi kyrkokör medverkade under ledning av Eva Holma