Vi anlände till Finntorp i Nacka på söndag förmiddag efter att ha snigelåkt från Tystnaden sedan förra fredag. Vi tog det mycket lugnt m.a.o. Här blir vi nu stannade till söndag den 30:e september då vi anträder färden tillbaka till Tystnaden. Även om det är uppförsbacke mot norr så räknar vi med att åter vara i hemmet på andra sidan Lainio älv dagen därpå ... hemlängtan är en bidragande orsak till den något snabbare bilresan. Missförstå mig rätt. Vi trivs i dessa sydligare nejder men som läget är nu med stamrenovering i vår lägenhet på Platån, vilket gör att vi inte kan bo där. Inget fel att bo hos dotter Jenny men hon jobbar och barnbarnen är i förskola och skola så vi blir tämligen "osysselsatta" (åtminstone jag, för Irene finner alltid något att göra). Jag är inte skapt att bli sittande i timmar i en lägenhet utan att ha något för händerna. Visst tar jag mig ut för raska promenader, men jag kan ju inte promenera bort tiden ... eller? Visst skulle jag kunna, men meningslösheten måste ha en gräns.

Nåväl, sluta gnäll säger jag åt mig själv. Vädret kan ju inte bli bättre och de stunder vi får med övriga familjen är så bra de kan bli och visst ... Jag har roddat runt med allehanda smärre skrivgöromål och konkreta planer finns för vår fortsatta vistelse. Så t.ex. "Mall of Scandinavia" idag i sällskap med femåriga barnbarnet Esther. Tur att hon var med för annars hade vi inte hittat ut. Vi hade nog fortfarande irrat runt. I morgon bär det iväg med båt till Nybroplan för att därefter rumla runt i allehanda klädaffärer i Gamla Stan och i city. Jag har varit med förr och vet vad det innebär ...😓

En vardaglig sak som förundrar mig är att det alltid på mornarna och eftermiddagarna verkar pågå  cykeltävling längs gamla Värmdöleden. Visserligen håller dessa fartfantaster i huvudsak till på de cykelleder som finns men då och då kastar de sig med dödsförakt ut på övergångsställen, den intensiva morgontrafiken till trots. De flesta är klädda som för deltagande i Tour de France eller Giro d'Italia där de susar fram till förskräckelse för bilister och fotgängare.

En annan sak som förundrar mig (men kanske inte borde göra så) är när jag i badet läste om att NMR endast fick 0,03% av rösterna vid valet (att de ens fick det är anmärkningsvärt). Men detta till trotts så uttrycker NMRs ledare Simon Lindberg att det var en seger? ... Vi fick nästan 20% säger han och inkluderar SD som en självklar del i sitt Nazistiska pack. Jo, jo tänker jag. SD har svårt att tvätta bort sitt förflutna hur "rumsrena" och "salongsfäiga" de än vill framställa sig. "Ränderna går aldrig ur" för att uttrycka ett gammalt ordstäv. 

Kjell Bergqvist har en FB grupp: "Vad som helst men aldrig SD" som idag har 170 000 medlemmar och den ökar hela tiden ju fler som får upp ögonen för det politiska virrvarr som SD ger upphov till. Vad som helst men aldrig SD tycker jag är ett utmärkt avstamp.

Slutligen har vi i Finntorp rena sommarvärmen och den lär hålla i sig någon dag till.

Ha det,

Lasse