Vi har köpte en bil!
En 1989 års Passat som gått dryga 22000 mil och är i fint skick. Säljare är våra goda vänner Maria&Peter Liljegren. Har löst trafikförsäkring och i morgon ställer jag på den sedan något år avställda bilen.
Tanken är att låta dyrgripen rulla sina sista år mellan Platån i Saltsjöbaden och Nacka/Finntorp. Står lyckan oss bi så kan det nog även bli en tur i Stockholms omgivningar.

Kylan från förra veckan har åter gjort sig påmind. Vaknade i morse till -27 grader och så lär det fortsätta någon dag till om jag får tro SMHIs väderleksutsikter. Vi eldar dagligen och nivån på vedtravarna i vedbon har sjunkit betänkligt men jag räknar med att det räcker. I mars/april är det iaf dags att med yxa och motorsåg åter bege sig till björkskogen för en ny fällning att eldas till kommande vintrar. Jag har redan i fjolhöst kört hem björkved som jag fick tillgång till av vännen Birger E så jag har nog så vi klarar oss....men nöjet att i vårsolens sken ge sig ut på skotern till Karijoki (ca. 5km tur från huset vårar) med ryggsäck packad med fika. Fälla björk, kvista och köra ihop i höger för den vidare transporten till hemmet. Däremellan gör upp eld, koka kaffe och bara njuta av livet. Kan inte bli bättre tycker jag.

För närvarande skriver jag på uppföljaren till "Pojken i Bäcken". Betydligt mer disciplinerat gällande själva skrivandet än min första bok. Försöker dela in dagen i några skrivpass om 2 timmar vardera...vissa dagar "försvinner" givetvis p.g.a ärenden som måste utföras i gruvstaden eller annat viktigt som behöver göras i hemmet...målning, ommöblering (suck) eller annat som min kära fru vill ha min 100% uppmärksamhet på. Då hjälper inte mina böner om skrivro. Men så är det. Det är bara att gilla läget.
Men i det stora hela så funkar det. Jag får den tid jag behöver för att skriva och när arbetet med något av frugans idéer väl är klar så blir det jättefint och förhöjer trevnaden ytterligare.
Kul är även att jag blivit inbjuden till PechaKucha i Kiruna för att berätta om mitt skrivande. Var något tveksam inledningsvis för jag har att ta fram 20 bilder beskrivande allt från ide till färdig bok. Och för varje bild får jag prata högst 20 sekunder....blir att snacka fort för jag tror bilderna (ppt) rullar vidare per automatik. En utmaning för en omständig person som undertecknad.

Brukar inte blanda in politik på riksplanet i bloggen men med de senaste turerna gällande Kommunal och Sveriges utrikesminister kan jag bara stilla undra; "Varför lär de sig aldrig".
 
För övrigt anser jag att Sverige skall gå ur EU.
 
Lasse