Kung Bore har gjort entre, om än bara som en hastig påminnelse om vad som väntar, så vet jag att nu börjar det bli dags att ställa i ordning hus och hem för vintern. 

Härligt tycker vi! Alla årstider har sin tjusning och övergången från höst till vinter bjuder här i norr på dagar med sol, hög och klar luft och bara lite kyligt så där så det biter lite i kinderna. Naturen ställer om sig till vintervila, svanarna samlas för att i samlad tropp bege sig söderut (Stockholm ström verkar för vissa av dessa svanefåglar vara en favorit....så flygturen bli inte alltför lång), riporna börjar skruda sig i vinterdräkt och själv så får vi efter bästa förstånd förlika oss med att nu lägrar sig den "totala tystnaden och stillheten" på solsidan i vår vackra by. Ja, solsida är väl, i denna tid på året, att ta i kan tyckas. Vi går ju, sakta men säkert, in i polarnatt även om solskivan hänger med ett tag in i december. Även tystnaden och stillheten i det bortflyende ljuset är skönt och rofyllt att befinna sig i. På något sätt renar det sinnet och vidgar perspektiven på tillvaron så vi ser med glädje fram mot det som komma skall. Årstidsväxlingarna är även en spegling av livscykeln kan jag tänka. I dessa tider tar jag gärna ned lutan från väggen och hemfaller åt Dan Andersson sånger sprungna ur de djupa granskogarna. 

Vi kommer mitt i allt detta ljuvliga att göra en avstickare till Platån för att under en månads tid umgås med storstaden och familjen Rosenberg. Just denna växling från stillhet till storstadens larm och jäkt är också befrämjande för vårt sätt att leva livet så bra som vi kan och att med ett öppet sinnelag möta de utmaningar som ligger där framme. Att uppleva dessa kontraster är bra, kan jag tycka.

Just nu så har Eva-Karin på Ebes förlag meddelat att min bok "Pojken i bäcken" är levererad från tryckeriet och kommer att finnas på bokhandeln i Kiruna omkring den 10-11/10(Går givetvis bra att även beställa från förlaget om man så vill). Skönt besked eftersom jag varit något orolig för om böckerna skulle hinna fram till min signering under bokmässan onsdagen den 14/10. 

Jag har även fått bekräftelse på liknande signering i Älvsbyn, Piteå och Pajala i december, vilket även det känns bra. Ytterligare diskussioner är igång gällande Luleå och Saltsjöbaden. Just nu kan jag säga "So far so good"......Fortsättning följer. Det blir spännande att se hur boken kommer tas emot.

Har ännu inte kommit igång med det fortsatta skrivandet gällande fortsättningen på historien om Johan. Jag har en tanke men jag vill först göra allt klart gällande det som nu pågår avseende boksläppet och verksamheter kring introducerandet av romanen. Jag har dock den sista tiden blivit mer och mer sugen på att sätta mig ned och börja skissa och "brain" storma med mig själv i syfte att ta fram ett benrangel till en "story line" som jag fortsättningsvis kan utveckla och fylla med händelser. Mitt skrivande av "Pojken i bäcken" började i Nacka för ca 2,5 år sedan så kanske även fortsättningen tar sin början, inte i Nacka men väl nästgårds d.v.s Platån.

Jag blev ju fotograferad av en fartkamera för snart 2 veckor sedan i Morjärv. Det var på en 50-sträcka och jag visste inte om hur mycket över 50 jag hållit. Värsta scenariot var 31 km/tim med innebörd att körkortet dragits in i 2 månader. Svettigt även om det bara hade varit att tugga i sig detta "grymma" öde. MEN, igår fick jag ett brev från Polisen som innehöll mitt foto och uppgiften att jag kört 62 km/tim d.v.s "bara" 12 km/tim för fort. Böter 2400 Kr och jag får behålla körkortet! Sällan jag blir glad av att få räkningar men i detta fall nästan jublade jag.....så knepig kan jag vara i stunder av eufori!

Eftermiddagen idag avslutades med ett besök hos våra goda och nära vänner Maria&Peter (Maria är tillika Irenes mosters flicka, dvs kusin). De bor på andra sidan älven, sett från oss, som vi av någon outgrundlig anledning kallar "Den svenska sidan". Hursomhelst, jättetrevligt!  Maria bjöd på gott fika med hemgjord läcker tårta. Vi pratade otvunget och i mun på varandra om allt mellan himmel och jord, som man kan göra i goda och nära vänners krets. Tänk vad priviligierade vi är. Till råga på allt så har frugan just nu bakat och gräddat matbröd. Det luktar himmelskt så jag slutar nu och avnjuter färskt matbröd!

Lasse 

Träd och rotborttagningen medförde givetvis att det blev lite åverkan, men det skall fixas nästa vår.

 

I

I morgon så har SMHI utlovat snöfall hela dagen. Då kan det se ut så här i färjan som tillika är vår länk till civilisationen....eller vad man nu skall kalla det?