Barnbarnen Jackson och Esther med föräldrar Rosengren anlände till oss på solsidan i förrgår. Sommaren anlände samtidigt. Jag vill gärna tro att det har ett samband med att småttingarna anlände. Lainio vill ju visa upp sig från sin allra bästa sida och vi hoppas att det håller i sig i minst 2-3 veckor, fast 3,5 åriga Jackson hade förväntat sig att det skulle vara snö, dvs precis som det var i Julas då de senast var här.

Inte bara solen och barnbarn som ler mot oss just nu ty livet ger oss i övrigt oändligt mycket att vara tacksamma för. Det kan ju vara mulet, regnigt, snöfall, kallt och blåsigt men det förtar inte vår tacksamhet att varje dag få tillhöra den lyckliga skaran som gläds för att med nyfikenhet och ett öppet sinnelag få ta del av ”dagen idag”. En nåd att stilla bedja om att det så förblir, fast det räcker inte bara med böner, jag måste ju göra min del av jobbet!

Förutom familjen Rosengrens ankomst så har nu färjan åter en motor. En 15 hkr långriggad Honda så nu är handdragandet av färjan med ”Gabola” ett minne blott. ( hoppas jag stavar detta finska uttryck/namn rätt, dvs de träklubbor som man drar färjan med…någon i försingringen kanske kan upplysa undertecknad vad namnet egentligen betyder). Likaså är båten tjärad på båda sidor och det lär ta ytterligare 3-4 dagar innan vi sjösätter. Har också dragit in el i skrivstugan så nu sitter jag där när lusten att fatta pennan blir för svår.

Jobbar halvtid och i samband med att fler och fler av mina kollegor drar på välbehövlig semester så känns det lite ensamt även om jag både Email-snackar och telecom’ar med kollegor i syd som i väst. Fast, och som en liten tröst; innan jag vet ordet av så är det höst! Tiden går fort nuförtiden!

Nästa vecka jobbar även frugan i tre dagar. ……hur skall vi klara oss??.... med att nu själva fixa gott käk hålla allmän ordning på familjens göranden och låtanden, för att inte tala om alla trevliga stunder med gott fika. Huva, hur skall detta sluta?

En tröst är at vi är bjudna på 4 års barnkalas till familjen Maria&Peter Liljegren på den Svenska sidan av älven. Det ser vi fram emot.

Ha det bra i högsommarvärmen,

 Lasse

 

 


Jackson&Esther har anlänt


 

Skrivarstugan har nu fått elen indragen