Dagarna går sin gilla gång på Platån. Det är fjärde dagen i sjätte veckan av vår vistelse och det är förunderligt hur vi finner en fungerande vardag i dessa Coronatider och i dotter Jennys sjukdom. Vi hjälper till med ungarna. Jag skjutsar och hämtar dem varje skoldag under den vecka då Jenny har hand om barnen. Jag skjutsar Jenny till och från SÖS och till andra ställen hon har att besöka. Irene hjälper till med diverse hushållsbestyr och annat hon kan vara behjälplig med. 

I veckan har Jenny och barnbarnen blivit med katt! Yngstingen Esther har under ett par års tid önskat en katt och nu har det äntligen blivit verklighet. Storebror Jackson var nog något tveksam till detta påfund, men vi ser att även han välkomnar den femåriga kattanten som går under namnet ”Shuffle”.

Själv tror jag mig vara klar med mitt manus (korrekturläst, struket, förändrat och tillagt). Men, det ska få ligga till sig en tid. Därefter gör jag, med förhoppningsvis ”nya ögon”, en ny genomläsning för att se om ytterligare saker behöver förändras. Manuset har arbetstiteln: ”Den vankelmodige mannen från byn”. Handlingen utspelar sig under 2019 och huvudpersonen Marko, änkling sedan många år, lever ensam i en liten by i Norrbotten där han försöker inrätta sitt liv på ett för honom så bra sätt som möjligt. Emellertid, vill inte livet spela med på hans villkor (Marko är en envis rackare), utan han möts ofta av misslyckanden i relationerna till sin omgivning. Inte minst till kvinnor och till sin vuxne son som är bosatt i gruvsamhället Kiruna. Genom hela berättelsen svävar ett mörkt moln över Markos tillvaro i form av hans ständige och brutale antagonist Kalle Holm.

För övrig är vädret just nu soligt och +10 grader och det är lovat ganska fint under de närmaste fem dagarna. Trots detta ska jag i eftermiddag montera vinterdäcken på bilen ... risken finns att det kan bli nog så halt om temperaturen kryper ned mot minussidan någon natt. Bäst att vara förberedd.

Ha det gott,

Lasse