Bokmässan i Göteborg 2016. Författarna på Eva-Karin Berglunds förlag (Ebes) var här samlad på bild, några saknas men gänget var inte så värst stort vid det tillfället. I dag kan Eva-Karin räkna in drygt trettio författare i sitt eminenta stall och fler lär tillkomma med tiden.

I år, liksom i fjol körs bokmässan i Göteborg digitalt. Inte detsamma kan jag tycka, men visst, man kan ta del av författarsamtal och låta sig bli inspirerad och det är givetvis bättre än ingenting. Men, bokmässan bör upplevas på plats. Man kan tycka vad man vill om denna tillställning som under tre dagar är en formidabel häxkittel där människor trängs och svettas med kassar fyllda med inköpta böcker försålda av författare med smort munväder. Ett och annat författarsamtal/föredrag har den besökande säkert inplanerat och hittar besökaren bara en bra plats nära författaren i fråga så torde mikrofon- och högtalarsystemet göra det möjligt att höra vad som sägs. Ljudnivån i mässhallen är mycket hög och det krävs röstresurser för att nå ut. Själv har jag under de fyra år jag deltagit aldrig lyckats att göra min stämma hörd och detta trots att jag sedan flera år med hög och klar stämma sjunger i kör (sanning med modifikationer enligt min kära fru). Nåväl, allt detta till trots så kommer jag att hoppa på tåget om det blir en bokmässa i Göteborg 2022. 

För övrigt så hoppas jag att vi norrbottningar nu följer alla råd och föreskrifter för att få ned smittspridningen i länet. Folket här på Platån frågar mig om vad som egentligen pågår uppe i glesbygden. Det är ju för jävligt att vi uppe på toppen av Sverige ligger i botten gällande efterlevnaden av FHM råd och rekommendationer.

Håll avstånd,

Lasse