Så var vi då åter på Masesgården i Grytnäs/Leksand. Anlände per bil från platån igår fm. Elfte året i rad som vi vid i början av juni gästar detta hälsohem. Finns endast två kvar i landet. De tidigare har lagts ned eller konverterat till SPA!

Veckans höjdpunkt var för egen del  torsdagskvällens konsert i Nacka kyrka som vi tillsammans med goda vännen Ruth Isaksson såg och avlyssnade. Huvudnumret var "En förklädd Gud" av Lars-Erik Larsson med text av Hjalmar Gullberg. Tre fantastiska körer, uppläsare, sopran och baryton solist och en suverän organist fanns på plats för att ge oss denna musikaliska upplevelse. Som extranummer bjöd de tre körerna tillsammans på sommar psalm....det var mäktigt.

Grönskan där vi just nu befinner oss är något skirare än den vi lämnade i Stockholm och det är så fantastiskt vackert just i den här tiden då allt ännu inte antagit en djupare grönska. Jag står liksom på tröskeln mot allt som väntar mig och med detta gröna där ute som nästan helt omsluter mig så blir även mina ögon "känsliga för grönt" som i den vackra sången av singer-songwritern-vissångerskan, Barbro Hörberg.

Här på Masesgården är nu rutinen den följande gällande intaget av den vegetariska föda:

07.15 - Potatisvatten (inkl. vitlök, molkosan och korngräs...allt blandat efter tycker och smak, en njutning för gommen)

08.30 - Frukost gröt+frukt+ en hel del annat smått&gott

10.30 - Fruktjuice

12.30 - Lunch kalla och varma rätter, grönsaker och annat nyttigt för oss nyttiga

15.00 - örtte

17.30 Middag sopport, bröd,ost.....dagens höjdpunkt tycker jag.

Däremellan är det motion i form av Yoga, joggning och andra kroppsliga/mentala övningar. Varje vecka kan man också gå en mer "fördjupad" kurs. Under vår vecka så är det en kurs som heter "Liv och rörelse". Två timmar varje dag. Frugan skall gå men själv tar jag det lugnt. Kommer att få min del av liv och rörelse när vi om dryga en vecka skall sköta barnbarnen i dagarna fem......då kommer det vara liv och rörelse...på riktigt! 

Man behöver inte vara med på allt som erbjuds, man kan bara slappa om man känner för det. Tanken är ju att jag skall må lite bättre när jag lämnar hälsohemmet än när jag kom och inte vara sönderstressad av att hinna med allt......normalt sett, svårt för mig som lider av prestationsångest. Men nu är det så ordnat att jag av egen förskyllan gett mig själv en lindrigare inflammation i vaden/hälsenan så jag tar mig ganska långsamt fram i tillvaron, för närvarande. Men jag kan ta de det lugnt för jag kommer nog fram dit jag ska ändå. Jag kan ju under den mer långsamma framfarten tänka en och annan tanke. Tankar tar tid!

Nåväl, med detta sagda så vet jag att en ny spännande vecka står för dörren med massvis av grönt både i naturen likväl som på tallriken.

Ha det bra,

Lasse

 

  Konsert i Nacka kyrka tillsammans med två vackra flickor....Gräsänderna är också vackra men deltog inte i kyrkan.

Masesgården under något dunkla skyar

 

Ser det inte gott ut, så säg?