Regnigt, blåsigt och kallt på Platån idag. Plommonträden på uteplatsen lämnar ifrån sig blommorna i det kraftiga regnet och blåsten så att det ser ut som om det snöar. Marken är täckt av ett tunt lager av små kronblad som en gång bildade den vackra blomman.... men med tiden kommer plommonen. 

Eurovisionsschlager finalen fick ett slut som nog Putin kommer att behöva fundera på ett tag. Han kommer kanske till slutsatsen att själv ta på sig finkostymen och framföra något smäktande till nästa år. Har lyssnat till hans version av "Blueberry Hill" och "My Way"....vilket för övrigt lämnar mycket att önska...But So What!

Skämt åsido rätt låt vann för den fick flest röster totalt och Måns&Petra genomförde det hela med bravur...Men, iaf skönt att slippa se alla trailers där paret i bil åkt omkring i Stockholm och sjungit den ena Svenska vinnarlåten efter den andra. Var kul den första gången men sen....Huva!

Den ena dagen är den andra lik här på Platån. Skriva 4-5 timmar, läsa, korrespondera, hälsa på familjen Rosenberg i Finntorp (eller som idag bjuda dem till oss). Livet är m.a.o enkelt förutom svårigheten att ställa om från livet i den berättelse jag skriver om till det aktuella livet... tar en stund och är inte alltid så kul för Irene....hon frågar ibland om det är Lasse eller Johan hon pratar med.

På torsdagkväll är undertecknad, såsom veteran i SSC,  bjuden på en båttur med efterföljande middag på Fjäderholmarna. Skall bli kul att träffa och umgås med tidigare kollegor hoppas bara att vädret blir bättre.

Lasse


Det blommar fortfarande men just idag ser det nästan ut som om det snöat.

 

Vi har upptäckt ett för oss nytt fikaställe. Saltsjöbadens stationskafé. Även gråsparvarna gör oss sällskap