En fantastisk hälsovecka på hälsohemmet Masesgården är snart till ända och hemfärden påbörjas tidigt på lördag. Det är tionde året i rad som vi gör denna mentala och fysiska form av avstamp inför sommaren. Dagsrutinen för den intresserade ser ut som följer:

07.15 – Ett glas potatisvatten (med lite molkosan, vitlök och korngräs).

07.30 – Lugna morgonövningar (tex. stretch, yoga o.d.)

08.30 – Frukost (minst 2 grötvarianter plus massvis med frukt, bär, nötter och fröer)

09.45 – Fm pass ( föredrag och gympa i någon form)

12.30 – Lunch (minst 2 veg.rätter, sallader, mjölksyrade grönsaker och vanliga grönsaker)

14.00 – Föredrag(tex. kost, mag&tarmhälsa, syra/basbalans o.d.)

15.30 – 17.30 – Veckans kurs (denna vecka Medicinsk Yoga)

18.00 – Middag (minst 2 soppvarianter, grönsaker, bröd och ost)

19.00 – Föredrag (tex mental och fysisk hälsa, motivation till att motionera o.d.)

Däremellan inmundigas hälsote (inte kaffe….fast man kan åka in till Leksand och få sig en kopp java om livet blir för svårt) av olika befrämjande karaktär.

Våra joggingturer förlägger vi till Källberget i Leksand. Fantastiska spår och det är bara att välja mellan 2,8, 5,8 eller 10 km. Vi försöker att varje dag lägga in ett joggingpass före lunch.

Varför gör vi nu detta. Betalar för att plåga kroppen? Och återkommer år efter år….Kan väl inte vara något vidare klokt, kan tyckas.

Nja, beror väl på hur man ser det. Den här kroppen som jag bär på är inte konstruerad för det vardagliga liv jag lever. Sittande framför datorn timmar i sträck, eller halvliggande som en säck potatis i soffan framför TVn, eller körandes bil vart jag än ska och mycket annat som kroppen egentligen inte är konstruerad för men som jag iaf tvingar min kropp att utstå. För att klara av allt det dagliga utan att få kroppsliga problem så borde min kropp haft en annan design men så är det nu inte. Alltså så måste jag lägga in fysiska aktiviteter lite här och var för att inte kroppen skall totalt säcka ihop.

Men för den sakens skull behöver du väl inte lägga ut stålar på en hälsovecka….det är ju bara att sätta igång och motionera….lätt som en plätt….kan vän av ordning tänka.

Jo, jag vet allt detta och försöker under årets alla andra veckor att motivera mig till att motionera och använda kroppen till vad den är skapad för. Och det går rätt så bra. MEN, jag behöver få inspiration till att fortsätta och den inspirationen får jag (och frugan…jag törs nog tala för henne) just här på Masesgården i Grytnäs.

Det kostar en slant förvisso, men jag tror mig investera i mitt liv och rätt eller fel, den tron har burit mig ända hit och jag mår hur bra som helst, så varför sluta?

Återtåget till hemmamarkerna i Lainio påbörjas på lördag och om allt går väl och makterna är med oss så skall vi senast söndag kväll landstiga på östra sidan av Lainio älv. Sen får vi se!

Ha det bra,

Lasse