Vi närmar oss tidpunkten då vi åter ha förbundit solsidan med den "Svenska" sidan eller m.a.o östra-och västra sidan av Lainio älv. Vi ser alltså till att vi får en av is konstruerad bro över älven. Jovisst, naturen skulle ha skött detta på ett naturligt sätt men vi skyndar på processen så att vi snabbare, med viss bekvämlighet, kan transportera oss själva över älven.

Jag har lagt ut ett antal bilder som visar dagsläget lördagen den 28 november. Dagsnotering gällande istjockleken är 1,5 dm på tunnaste stället vilket gott och väl bär både ATV och skoter....och givetvis gående. Emellertid, om nu vädrets makter är med oss så kan vi nog om någon dag eller så mäta minst 3 dm istjocklek och då kör vi över våra bilar.......blir ju hur bra som helst att  ha bilen parkerad vid husknuten och att bekvämt kunna sätta sig i en uppvärmd bil (motor&kupé uppvärmd) inför färden till civilisationen. Bara en sån sak som för de flesta stadsmänniskor tas för givet ger en viss guldkant till vår vardag. 

Veckan som gått har varit något över det vanliga, gällande "highlights" för mig personligen. I onsdagkväll körövning med kyrkokören och under den sedvanliga kaffepausen fick jag signera ett antal böcker till mina sjungande vänner och samtidigt berätta lite om tillkomsten av boken. Dagen därpå var jag inbjuden till en bokcirkel i Kiruna där deltagarna (tidigare arbetskollegor från Esrange) hade min bok som aktuellt tema.....samtliga hade läst den och samtalet under de 2,5 timmar som mötet pågick var mycket givande och gav mig en hel del nya saker att ta med mig och fundera på....tänk vad jag lär mig...hela tiden! Att jag igår fick mig tillsänt Pite Tidningens recension av min bok var liksom "grädden på moset" (recensionen finns under rubriken "Recensioner" i bloggen för den som vill läsa)....Jo, jag är lite stolt och kommer att suga på denna karamell en liten stund.

I morgon är det första advent vilket för egen del innebär att tillsammans med kyrkokören sjunga i Vittangi kyrka under högmässan med start kl. 11. Efter högmässan i Vittangi bär det av till Masungsbyn där vi sjunger under gudstjänsten kl. 15. Därefter skall frugan hämtas från tåget som lär ankomma Kiruna kl. 20.....om nu SJ håller tiden? Sen bär det av tillbaka till tystnaden på solsidan. Jag har varit gräsänkling sen igår och det skall bli skönt att åter få hennes fasta ledning att hålla mig till. Inte minst att åter få ta del av hennes umgänge och att få äta lagad och god mat....jag går annars på fil och mackor...så illa beställt är det med mig.

Nästa vecka är uppbokad fr.o.m torsdag då jag signerar på Älvsby Bokhandeln, på fredag på Akademibokhandeln i Piteå och turnén avslutas på lördag då jag signerar på Akademibokhandel i Luleå. Pensionärslivet är härligt!

Ha en bra helg och i morgon tänder vi det första ljuset för att fira Advent.

Lasse


Så här går det till att spola vatten på isen. Svåger Svante och jag kör med två vattenpumpar 

 Det börjar med att ploga upp en vägbredd på ca. 25m

Det tar sig! Efter drygt 2 timmar har vi spolat det första lagret vatten över hela vägbredden