Det verkar inte spela någon roll var man nuförtiden befinner sig i vårt avlånga land. Lämnade en varm huvudstad med ett flyg i torsdag och anlände till en varm gruvstad 1,5 timme senare. Jo, det har varit, och är fortfarande, helt fantastiskt vilken fin sommar jag fått uppleva. Fast det var inte så värst bra i inledningen. Juni månad går nog till historien som en ovanligt kall och blåsig månad, maj månads värme till trots. Trist för alla dem som varit tvungna att förlägga sin semester i juni.

Skall avsluta snacket om sommarvärme med den korta ordvrängaren som yttrades av en bonde gällande huruvida vädrets makter skulle vara gynnsamma för att utföra en nog så viktig syssla. Ha sa: ”Om jag kan så kommer jag inte, men om jag inte kan så kommer jag”. Kanske inte så speciellt kul. Borde nog ha varit oskrivet. Nåväl, misstag gör vi alla vilket för mig osökt och spontant in på begreppet ”Förlåt”.

För min egen del så har det gått inflation i Förlåt! Jag säger förlåt till höger och vänster och kan snart inte förstå ordets betydelse och när jag skall använda detsamma.

·         Jag tänker dumma tankar om någon------Förlåt!

·         Jag behandlar någon dumt/illa------Förlåt!

·         Jag talar illa om någon-------Förlåt!

·         Jag frågar någon obekant person om något (tex tiden)-----Förlåt men kan ni …bla,bla,bla

·         Jag råkar stöta till någon i COOP kassa kön------Förlåt!

·         Jag vill påkalla min omgivnings uppmärksamhet (de ser mig inte)------Förlåt ( att jag finns till)

Finns säkert många fler situationer när ett insmuget ”Förlåt” passar in!

Men, tänk om det bara inte räcker med detta Förlåt för mottagaren? Tänk om det inte ens räcker med ”Förlåt men jag skall bättra mig/inte göra så mer/aldrig mer säga så osv.” Tänk om det är så enkelt att i stället för detta enda Förlåt följt av något otydligt mumlande att aldrig göra så mer e.d. fråga mottagaren vad jag kan göra för att denne skall acceptera mitt Förlåt. Dvs låta mottagaren besluta, och inte mitt uppblåsta JAG, och att finna sig i detta beslut och göra allt för att verka i dess riktning! Tänk vad enkelt det vore. Kräver bara villighet, mod och ett öppet sinnelag!

Veckan som gick avslutades under lördag och söndag med en utflykt till vår lilla stuga i Maunu. Helt underbart. Vi är tyvärr alltför sällan där och varje gång vi kommer dit så ser vi allt vi skulle behöva göra. Rensa björksly, bygga klart bastun, måla och annat som bosättningen kan kräva i form av underhåll. Med åren så har jag lyckats att komma tillrätta med en hel del av min prestationsångest så nu tar jag det hela med ”knusende ro” som vårt grannfolk över kölen kan uttrycka det. Men om två veckor är planen att åter besöka denna pärla med släpvagn lastad med virke och röjsåg. Så är vår plan för närvarande men jag ger inga garantier gällande resultatet av det hela.

Förlåt (ja där kom det igen) men jag kan inte släppa det här med vädret. Det lär enligt SMHI slås värmerekord i morgon så var försiktig!

Vi hörs,

Lasse

 Vår Maunustuga sett från syd och nord.


Vår Grillplats