Vi återvände till tystnaden, från det "hektiska" livet på platån, i måndags em. Efter 130 mils körande med övernattning i Skellefteå och besök hos goda vännen Lucia i hennes stuga i Sinksundet så är det skönt att åter få ta itu med mer fysiska aktiviteter. Visserligen motionerade vi regelbundet under tiden på platån, men det är inte riktigt samma sak. I tystnaden är vi ute större delen av dagen med allehanda göromål. Den enda smolken i glädjebägaren under vår resa norrut var min hastighetsöverträdelse i Morjärv. 

Uppmärksammade inte 50 km begränsningen så jag for fram i dryga 70....Blink från kameran och där lär jag fastna i all min glans....inte kul och konsekvensen lär bli en saftig bot....fast körkortet ryker om nu min hastighetsöverträdelse är mer än 30 km/tim....tror inte det, men jag får se. Vad kan jag nu åter lära av det? Jo, att köra bil kräver att jag är uppmärksam och efterlever de som står på vägskyltarna....och inte låter nog så trevliga diskussioner med min bättre hälft förleda min uppmärksamhet. 

Förr kunde jag hålla ett flertal saker i gång utan att förlora uppmärksamhet på varje enskild sak, men idag så blir det problem om fler saker än en propsar på min uppmärksamhet....det lär ha med åldern att göra så det är något jag måste ta i beaktande när jag fortsättningsvis har passagerare med i bilen....lär väl bli en "tråkmåns" men hellre det än att vara en trafikfara!

För övrigt så har veckan framflutit på ett bra sätt. All ved är nu hemkörd och staplade i väntan på nästa vår då sågning, klyvning och torkning tar vid. Att jobba med ved är en gudabenådad syssla för mig. Skänker mig ett mentalt välbehag som endast att diska för hand kan nå upp till.....jo, det är sant. Vedjobb och diskning är snarlika. Jag kan inte tänka på något annat än det jag just då gör....uppmärksamheten är 100% fokus på aktiviteten och tanken har tagit paus. Ni som kanske har diskmaskiner....stäng av i en vecka eller så och börja handdiska....ni kommer att bli överraskade över den positiva effekt detta medför. Goda råd är dyra, säger man, men det här är gratis...Pröva!

Boklanseringen går vidare. En press-release finns ute och signering kommer att ske hos ett antal bohandlare i länet. Just nu så går jag i "väntans tider" d.v.s är ju nyfiken på att se hur det tryckta verket tar sig ut. Jag får bida min tid tills böckerna är hos förlaget i Lidköping, vilket lär vara runt 6/10 om allt går som planerat....fast jag är välbekant med "Murphy's law...dvs - anything that can go wrong, will go wrong"...håller tummarna för att det inte skall inträffa denna gång.

Nu skall vi strax packa ihop och ge oss iväg över helgen till Maunu, denna pärla bland pärlor.

Vi hörs...och kanske ses, vem vet?

Lasse 

 Varde ljus. Soluppgång över en mörk skog.

 ATVn har åter varit mig behjälplig på ett bra sätt

Skänker ett stort tack till Birger Eriksson som lät mig ta hand om de björkar han röjde i sitt skifte. Nu är allt hemma och det blev drygt 5,5 kubik att såga och torka nästa vår/försommar.