Utsikt över Stockholm från takterassen på resturang TAK vid Brunkebergs torg. Bilden gör inte rättvisa åt den fantastiska utsikten runt horisonten.

I måndags gjorde vi goda vännerna Lennart&Gunvor Gustavsson sällskap till den Japanska restaurangen TAK. God mat och trevligt samspråk i dryga tre timmar där allt mellan himmel och jord  dryftades. Mycket skratt men även en hel del allvar, vilket liksom faller sig naturligt i goda vänners lag. På hemvägen skildes våra vägar vid Järntorget i Gamla Stan där vi tillsammans, i eftermiddagens solsken,  avnjöt ett gott fika och iakttog det myller av turister som  irrade runt på torget ivrigt fotograferande. Evert Taube statyn verkade för stunden poppis att bli fotograferad invid. Han var inte så värst lång, han Evert alltså ... om nu statyn gör rättvisa åt hans längd. Jag berättade för mina vänner att i vindsvåningen i huset intill Banko huset har Johan (från trilogin "Berättelsen om Johan”) hyrt en vindsvåning. Jag pekade upp mot fönstren i hans tilltänkta lägenhet. ”Men hur kommer det att gå? Du är ju i själ och hjärta Norrbottning”, frågade vännerna. ”Jo jag är det, men kanske inte Johan.” Nåväl, vi får se hur det går med det för ännu har jag inte tagit mig ur startblocket. 

För övrigt har den gång vecka präglats av målerijobb. Jag är ”nästan” klar, det fattas bara att måla toalettdörren, att skruva fast nio dörr&skåphandtag, tvätta penslar och städa undan allt bråte jag har för vana att omge mig med då jag tar itu med praktiska göromål. Därefter, såvida det nu inte dyker upp något nytt som jag bör engagera mig i, så kan jag slå mig till ro, och kanske  kan den där pirrande känslan av annalkande skrivlust jag känt de senaste dagarna, få mig att åter vässa pennorna och gå till verket.

 Är detta en Rhododendron?

Detta fantastiska buskage växer på vår innegård. Men, vad är det för en växt? Vackra blommor och en fröjd att beskåda. Blommorna ser ut så här:

Nu är snart denna vecka till ända och jag önskar er alla en fin kommande midsommarvecka och ett trevligt midsommarfirande.

Lasse