Tänker på Povel Ramels "Gräsänklings blues" under mina kvarvarande dagarna i Tystnaden på solsidan innan kosan ställs mot söder. Det är väl främst strofen där gräsänklingen stående med sin bättre hälft, Elsa, blir påmind om allt han inte får glömma att göra när hon är i "Mölle by the sea"....och sen sa tåget "Tut" och gick och han sa "Stick". Bland de bästa av Svenska blueslåtar som har skrivits.

Nej så farligt är det inte för mig.  Irene och jag tog tåget till Stockholm i tisdags och jag flyget tillbaka mot norr på torsdags. Irene stannade kvar i vår lägenhet på Platån.

Och bara för att inte missa något väsentligt i hushållsgöromålen, inräknat allt på vår gård som måste plockas undan efter vinterns aktiviteter, innan jag själv om knappt tre dagar ger mig iväg så gjorde jag en "komihåg lista".....den blev lång... och längre blir den för var dag som går.

För varje punkt jag med viss glädje bockar av så dyker det, i våra dagliga telefonsamtal, upp nya saker jag måste tänka på... och som jag absolut inte får glömma. Irene är en fena på logistik (till skillnad från undertecknad).

Ovan sagda kanske låter som en veklagan men sanningen är att utan henne skulle det gå käpprätt åt skogen och utan henne är jag en bara en halv människa. Under de snart 50 år vi varit tillsammans har vår kärlek burit oss både genom nöd och lust. Kärleken är ingen självklarhet utan den måste vårdas med respekt och omsorg om varandra och inte minst krävs det tålamod....att inte ge upp då det bär emot... om inte en riktigt bra orsak finns. Sen är det givetvis upp till var och en att fundera på vad en riktigt bra orsak är.

 


En annan mer världslig sak som frestar mitt  tålamod är den 3 mil långa grusväg jag måste färdas för att komma till grannbyn Kuoksu där vägen bort från Tystnaden och mot "civilisationen" är asvaltbelagd. Så här i snösmältning- och tjällossningstider blir inte bara bilen lerig utan man får kryssa mellan tusentals gropar och gupp och alltid prickar man ett och annat....inte befrämjande vare sig för förare eller bil.

Nu är det iaf söndagkväll och jag bör nog planera mitt föredrag på biblioteket i Kiruna imorgon kväll...finns med på min kom-ihåg-lista men har fått krypa ned i prioritetsordning... men nu skall det bli gjort.

Lasse