Det snöar, det snöar. En meters snödjup är uppmätt av svåger Svante. Min tillfälliga vedplats som har stått emot vädrets makter de senaste åren har nu kollapsat av all snötyngd på taket. Måste erkänna att detta var endast en tillfällig vedtorkningsplats och byggd därefter (dvs ganska klent virke)  innan veden travats in i de två mer permanenta vedbodarna. Nu ligger  allt begravt i tonvis med snö....och där får allt ligga till vårsolen behagat att  tinat upp bråtet. Sommarens projekt har därmed utökats med ytterligare ett d.v.s bygga ett nytt vedskjul för vedtorkning....som om inte det som redan fanns på "Att göra listan" var tillräckligt.

Men det finns även mycket att glädjas åt. Föredrag om mitt skrivande på Hotell Scandic Ferrum på fredag. Klart med boksigneringar i Piteå, Luleå och Boden under april. Flyter på bra med skrivandet av nästa bok om Johan. Har funnit en fungerande uppdelning av det dagliga sysslorna mellan hemarbeten och skrivande. Tio kapitel råmanus är klara och slutkapitlet har jag påbörjat, ger mig ett bestämt mål med berättelsen (Kan givetvis bli smärre  förändringar under skrivandets gång men det är tryggt att redan nu veta vart jag är på väg, så att säga). Ca. tjugo ännu oskrivna kapitel skall skall leda berättelsen fram till detta slutkapitel. Råmanuset skall vara klart till slutet av april enligt min plan men självklart kan det inträffa saker som gör att planen måste justeras. Jag har ett arbetsnamn på boken men är inte riktigt nöjd med att ha det som titel. Det kommer säkert till mig, när jag minst anar. Har f.ö. stor hjälp av frugan och Ingrid med läsning av det jag skriver. Kommer även att ta hjälp av en tidigare lektör i Älvsbyn som lovat vara mig behjälplig med korrekturläsning. När allt detta är gjort får Eva-Karin på Ebes förlag korrekturläsa och föreslå förändringar....den matchen tar tid och kräver framförallt noggrannhet och tålamod...det är lätt att tappa sugen när man läser samma text för femtielfte gången....men det är bara att bita i.

På lördag bordar jag flyget till Stockholm och Platån. Ser fram mot att under drygt en vecka träffa familjen Rosenberg...barnbarnen Jackson&Esther utgör nog den starkaste dragningskraften på mig. Skall bli jättekul att åter få ta del av deras tillvaro....och femårige Jackson har lovat att undervisa mig hur man spelar dataspel....men det måste vara på lördag vilket är den dag då han får en viss egen tid att ägna sig åt denna syssla, vilket han påpekade bestämt. 

Jag hoppas att det inte snöar så mycket under min frånvarovecka som hitintills...blir i så fall mycket jobb för frugan, så jag kanske skulle be en bön om snöupphör....som om det nu skulle hjälpa. Jag tror mig veta vad han däruppe svarar på en sådan from önskan. "Skaffa en traktor/snöslunga/eller be någon hjälpsam person om hjälp" skulle nog det mer praktiska och jordnära svaret bli. Men, kanske jag prövar....jag vet ju inte....kanske han ändrat sig? (Jag gillar inte hän så ni får läsa när jag skrivet han att det gäller även hon).

Sjung med kören i onsdags efter nästan fyra månaders frånvaro. Vad härligt och avkopplande det är att sjunga i kör och umgänget under fikapauser (I onsdags bjöds det på semlor) där vitt och brett diskuteras. Jag har skrivit om det tidigare men det är värt att upprepas. Jag upplever en glädje som sitter i långt efter det att jag skiljs från kören efter träningen.

Lasse

 

Här stod tidigare ett "Ståtligt vedskjul".....nu dolt i något ton snö.

 

Skrivarstugan som arbetsplats får vila, inbäddad i snö tills sommaren kommer. Då flyttar jag in. Men tills dess får den varmare skrivplatsen i huset duga.