Det är synd om Ulf Kristensson. Magdalena valde Annie Lööf som följeslagare när mötet med USAs militära chef ägde rum på det flytande schabraket USS Kearsaga härom sistens. Vid Nato mötet i nord Norge i våras fick minsann Uffe vara med. Jo jo så går det när man sätter sig på tvären. Hämnden är ljuv, fast hämndens klubba kan slå hårt tillbaka. Fortsättning av denna ”lekstuga” lär följa, kanske redan i kväll vid partiledardebatten i fyran.

I min senaste bok ”Hämndens timma” försöker den något egensinnige Marko freda sin tillvaro. Hans önskan om att få leva ett gott liv i den Tornedalska hembyn omöjliggörs av hans antagonist Kalle. Kalle är en utstuderad elak person och han svingar flitigt sin hämndens klubba för att driva Marko ut ur byn, men det blev en gång för mycket och det hela slutar i att han tas av daga för egen maskin.

Ett visst mått av verbal hämnd kan man även få sig till livs i Ulf Lundells ”Vardagar”. Här har Irene påbörjat det senaste (och kanske sista?) verket ”Vardagar 7"

Men, varför skriva om hämnd i dessa ljuvliga sommardagar. I dag blev kära hustrun bjuden på en försenad morsdagsmiddag i Sickla av dotter Jenny. Själv har jag spenderat timmar på verandan utan att göra ett skapandes dyft, men så får det vara vissa dagar för i nästa vecka kommer en laddning med färg och målarredskap. Då ska garderobsdörrar och annat fräschas upp. Men det ser jag fram emot. Jag börjar känna av sysslolösheten, det liksom kryper i kroppen.

Allt Gott,

Lasse