Så var det återt dags att packa. Packa ihop våra saker inför resan mot Tystnaden som vi anträder tidigt i morgon bitti. Vi köpte vår lägenhet i maj 2014 och har under åren som gått spenderat någon månad då och då på Platån, men under det senaste året har vi varit här lika mycket som i Tystnaden.Det lutar åt att vi med tiden kanske blir ”nollåttor”.

Både Platån och Tystnaden har sina fördelar och vi lever på så sätt i den bästa av världar med möjligheten att växla mellan två så fina boende, och det är vi mycket tacksamma för.

Men, nu lämnar vi vårt sommarnöje i söder och ger oss in i vardagssysslorna i Tystnaden. Gräset står kämpahögt, husen behöver målas, veden ska in i vedboden och bygget måste göras klart. Vi kommer att sakna umgänget med  familjen Rosengren och barnbarnen Jackson&Esther (Hon har fyllt åtta år den 7:e juli men valde att tillbringa bemärkelsedagen på Kolmården så vi firade hennes födelsedag igår). Vi kommer även att sakna den härliga tid vi har haft på Platån. Minnena finns kvar och de blir fina att komma tillbaka till när det blåser kallt runt husknutarna i Tystnaden. Tröstefullt är dock att vi redan nu planerar att återvända till Platån i början av oktober ... eller kanske tidigare, vem vet?

Förutom förnyandet av Barnbarnet Jacksons rum och annat nödvändigt att fixa i vår egen lägenhet så lyckades jag avsluta min roman ”Hämndens timma”. Slutpunkten är nu oåterkalleligen satt. Berättelsens alla ord och skiljetecken befinner sig just nu på ett tryckeri för att sammanställas till en bok på ca. 290 sidor. Vemodigt? Ja visst! men samtidigt en lättnadskänsla över att skrivjobbet som med all sin lust även har inneburit perioder av otillräcklighet och tappad sug.

Att jag fick den eminenta illustratören och tecknaren Anders Skoglind att ta på sig jobbet med omslagsbilden var enormt glädjande och gav mig den kick jag behövde i sluttampen av skrivandet. 

Bokreleasen kommer att gå av stapeln i Kiruna i höst men boken går redan nu att förhandsbeställa i butiken på Ebes förlag (www.ebesforlag.se). 

Allt gott,

Lasse

 

 Jag ser fram emot att om en månad eller så få hålla boken i min hand.

 Roligt att läsa födelsedagskort tycker den nu åttaårige Esther här tillsammans med storebror Jackson.

En och annan utefikastund har det blivit. Här med Jackson i Sickla