Sitter i Vittangi vårdcentrals foajé och försöker slå ihjäl tid innan jag klockan 15.00 ska hämta Irene från förskolan för vidare färd mot vår boplats på Platån. Jag hade tänkt skriva en stund men goda bekanta dök upp, så i stället för att skriva blev det samtal om tider som gått och mycket annat. Tiden gick fort som den gör när man samtalar om saker som känns angelägna. Mycket trevligt med andra ord, och skrivandet hinner jag med vid annat tillfälle ... hoppas jag?

Vi lämnar nu Tystnaden. De sista sakerna vi ska ta med oss på resan söderut gjordes under kvällen i går. Goda grannarna Torsten, Georg och Roger hade under gårdagen tillverkat spångar så att man någorlunda torrskodd skulle kunna ta sig över de vattenfyllda områdena vid stränderna, vilket fungerade bra när vi i morse vandrade över älven ... Men, fortsätter värmen så lär inte överfarten på spångar vara långlivad. Därför tog vi redan i går beslutet att lämna paradiset Tystnaden. Vi var ända fram tills dess mycket tveksamma hur vi skulle göra, men när beslutet var fattat ändrades vårt fokus och vi ser med glädje fram mot att återse Platån, grannarna vi har där och givetvis barn&barnbarn. Det ska bli himla roligt!

Till Tystnaden anländer vi under midsommartiden och de, på grund av vår hastiga avfärd, avstannande arbetena med ved och utbyggnaden av min skrivarstuga.

Lasse