Ibland kan jag få höra ”Vem tror du att du är?” Detta som regel när jag uttryckt, om än diffust, att mitt vetande är bättre eller mer riktigt än den som jag just då samtalar med….. eller att jag sätter mig till doms över någon annan medmänniskas handlande eller när jag på annat sätt verbalt kränkt en medmänniska.

I mitt andliga sökande efter vad jag behöver förändra hos mig själv har jag genom åren varit en nog så flitig elev och försökt att följa min lärares förslag och direkta direktiv. Men, jag förstod inte varför jag måste förändra i princip allt. Det fanns väl mycket goda saker i mig och de skulle jag väl absolut inte behöva förändra?..Va??

En klok person i min närhet sa till mig vid ett samtal vi hade:
- Lasse vet du vad det är för skillnad på dig och Gud?
Jag så frågande på honom och försökte hitta ett ”smart” svar men hittade inget direkt så jag svarade: Nej! (bara det svaret visade väl på min självbild).
Jo du Lasse: ”Du tror att du är Gud…men Gud vet att han inte är Lasse!”

Förstår nu efter lång tid att vad som menas med förändringsarbetet är min villighet att förändra allt, om så skulle krävas. Utan förbehåll och med bakdörren öppen för flykt.

Svårt? Beror på, jag jobbar envetet vidare. Ibland går det och ibland blir det fel…igen! Men när jag lägger mig på kvällen och ägnar en tanke åt den dag som gått så kanske jag inte hittar något positivt i mitt sätt att ha hanterat just den dagen. MEN, jag tröstar mig med att när jag samma dags morgon slog upp mina ”blå” så hade jag goda intentioner att gör gott. Så, jag provar i morgon igen…ni vet droppen som urholkar stenen!

Nu är det kallt i Lainio! Och livet tillbringas inomhus med elementen på för fullt och eldande i kaminen. El-mätaren snurrar fortaren än en karusell på Grönan….det blir dyrt det här. Men vi håller i och snart skall väl kylan ge med sig.

Hoppas att även ni inte ger upp hoppet!

Ha det bra,

Lasse