Hjortronlandet

Så var då stunden kommen att bege sig ut i myrlandet. Hjortronen, skogens guld, väntade på att bli plockade. Väderleksförutsättningarna för ett bra hjortronår har varit de allra bästa så vi närde en from förhoppning att våra favoritmyrar skulle glänsa i gult av mogna bär. Vilket besannades med råge!

Visst är myrarna nog så vattensjuka och visst svärmar det av mygg&knott och andra flygfän som vill oss illa, men det är precis som det ska vara när man plockar hjortron. Känslan efter att ha trampat myr i flera timmar och där lönen för mödan varit god är trots ansträngningarna vederkvickande och man känner sig lycklig och glad  över sitt dagsverke. Känslan av myr är svår att beskriva. Lukterna, myrvattnet, tuvorna, myggens surrande, gungflyställena, allt detta omgärdat av dolsk granskog där plötsligt en ren, älg eller, varför inte en björn kan bli synlig En naturupplevelse som är som  gjord för att låta fantasin få fritt spelrum och vår själsliga oro en lindring.

Fikapaus är ett måste för oss. Här efter en skogsbilväg och utan eld. Kaffe och smörgås måste vi få i oss för att fylla på depåerna, så att vi inte kroknar.

I morgon är det lovat regn, men det ska inte hindra oss att på nytt få trampa myr.

Ha det gott,

Lasse