Vårvinter i Tystnaden

Så kan vi då snart lägga denna stilla vecka bakom oss. Visserligen återstår annandag påsk men sen tar de vardagliga sysslorna vid. Fast egentligen, för oss i karantän i Tystnaden är det ingen större skillnad annat än att vi ätit lite extra gott och tagit del av påskens kristna budskap bl.a korsvägsandakten från Petrusplatsen, vilken alltid är lika stämningsfull, speciellt i år då meditationstexterna var skrivna av skolelever från Rom.

Påsk eller inte så har vi gjort våra dagliga motionsturer på det 8 km skidspår som jag regelbundet underhåller med hjälp av skoter och spårsläde. Härligt att i fina spår skida längs myrar och genom skog. En lisa för själ och kropp. Att efter skidturen få bänka sig vid vår grillplats och vid elden avnjuta en god kopp kaffe med hembakat fikabröd ... och skära några bitar av det torkade renköttet, grilla en korv och bara njuta tystnaden och stillheten. Inte mycket går upp mot det, kan vi tycka.

Nåväl, frid och ro i all ära men veden ska hem till gården. Såtillvida har jag påbörjat jobbet med att skotta fram de björkar som i år ska falla offer för uppvärmningen av vårt trevna tjäll. Ett arbete jag gillar och ser fram emot om bara vädrets makter står mig bi. Torrsnö får gärna falla, i rimliga mängder, men vid idogt blötsnöande är det surt värre. Då får det bli inomhussysslor. Jag har, tillsammans med min redaktör Eva-Karin, korrekturgranskning att ta itu med. Ett jobb som jag med tiden och fem böcker lärt mig att tycka om. Jag är lyckligt lottad som har en sådan fena på svenska språket som medpart.

I torsdag fick Irene och jag, på vårdcentralen i Vittangi, vår första dos av Covid-19 vaccin (Pfizer). Det är skönt att det nu är på rull. Vår nästa vaccinering är den 13/5. Därefter drar vi söderut till Platån och samvaron med dotter Jennys familj.

Ha det bra,

Lasse