För egen del så har jag sedan lång tid tillbaka varit på det klara med vad jag skall rösta på i riksdalsvalet, nämligen detsamma som under många år tidigare. Lite svårare i kommunval och landstingsval. I kommun och landsting är det så mycket vardagsmässig praktisk politik som kommer  in i bilden och många gånger för att uppnå dessa vardagsmässiga praktiska saker så gör partierna  avkall på det egna partiets kärnvärden, vilket inte alltid är till fromma för alla människor men för det mesta blir det någorlunda bra för den bredare allmänheten.

Nåväl, detta om valet och om politik som är en svårbegriplig konstart men där jag är tacksam över att det finns människor som vill ägna sig åt att sörja för att just jag skall få möjligheter till ett drägligt leverne.

Men med kvalet (dvs inte kvalificeringsförkortningen) är det en helt annan sak. Många av mina kval är övergående men det finns de som är permanenta och dyker upp med viss regelbundenhet. Det kval som oftast dyker upp beror på min tidsoptimism. Jag planerar alltid att bli klar med något betydligt tidigare än vad som blev det faktiska resultatet när plan skulle försöka styra över den verkliga verkligheten, som för det mesta stretar emot och vinner kampen. Krafterna är emot mig kan jag då tänka i dessa kvalfulla stunder fast egentligen så är det bara min obotliga tidsoptimism som inte vill ta lärdom av år av liknande erfarenheter. Det finns även situationer när jag inte får tillräckligt med tid för att utföra ett jobb, dvs när någon annan sätter tidsramarna (Min arbetsgivare eller min kära hustru , fast den  senare har jag nog större respekt för) och då kan jag ju ställa frågan om det är jag eller tiden som inte räcker till.

Inför valet hade jag dock inga kval och just nu bekvämt tillbaka lutad i min fåtölj så skall jag med spänning följa rösträkningen. Gissar däremot att partiledarna och inte minst stadsministerkandidaterna genomlider alla möjliga kval.

Ha det bra även i morgon!

Lasse

 

 

Grynig bild men det är ett månsken som lyser upp mörkret i vår skog. Fullmåne, inte undra på att jag haft svårt att sova vissa nätter under den gågna veckan
En talisman  som är gjord av vårt arnbarn Jackson med viss hjälp av mormor och som är fylld med kraft och är tänkt att bringar lycka över vårt enkla käll