Efter hundraåttio mils bilåkande och arton dagars bortavaro så var vi då åter i Tystnaden. Tiden på Platån och i Skummeslövsstrand/Mellbystrand gav oss den tillbörliga vederkvickelsen vi behövde för att med förnyad lust kavla upp ärmarna och ta itu med allt som står för handen här hemma. Gräset har under tiden vi varit borta vuxit kämpahög och efter två dagars klippande är ännu inte allt slaget. Samma sak gäller de blommor och buskar som haft fritt spelrum att växa vilket krävt ett par dagars arbete att åter tygla.

Med sol hela dygnet och det strålande sommarväder vi upplever, just nu, gör att det går bara inte att ta det lugnt ... man vill vara ute, om än bara för att i sentimmarna sitta på verandan med en kopp kaffe och lyssna till Alapää nivas brusande vatten. Det är livskvalitet,bland mycket annat som också är livskvalitet.

Hjortronen lyser med sin frånvaro. Ett och annat kart har Irene stött på vid sina turer ute på myrarna men antingen är vi för tidigt ute eller så blir det inga😠Nåväl på fredag ställer vi kosan mot Rödupp för jordgubbsplockning inte riktigt detsamma som hjortron och dessutom kostar det ... men i kristider (idag deklarerade alliansen att de reser misstroende mot tre ministrar så framtiden ter sig osäker. Iaf i skrivandets stund) får det duga. Gratis är blåbär och lingon men eftersom hjortrontillgången blir mager så lär det väl heller inte finnas en myckenhet blåbär. Vi får ställa vårt hopp till lingonplockning i september

Sättningen av den tredje och avslutande delen (Mannen på väg) i trilogin "berättelsen om Johan" är klar  och går inom kort till tryckeriet. Återstår är omslagsbild och omslagstexter. Det är min tredje bok och jag upplevde samma lyckokänsla när jag för någon dag sedan höll det färdiga korrekturet i min hand. Tänk att det blev en till bok, för tvivel har funnits under resans gång. I och med detta så kan jag släppa "Johan" att fortsätta leva sitt liv i all önskvärd välmåga utan min insyn. Men, på det hela taget har det varit både lustfyllt och kul att få blanda fiktion med händelser från den verkliga verkligheten. Jag har sedan ett år tillbaka ett nytt "prospect" i tankarna, långt bortom Johans livsöde, och jag ser fram emot att till hösten åter få greppa penna och papper och försjunka i den historien.

Byggnadsställningsvirke är inhandlat idag så i morgon börjar allvaret😄

Ha det bra,

Lasse


 

Vi hälsades välkomna hem till Tystnaden av vår vackert blommande och väldoftande ungerska syren.