Så var då isoleringen (men ej karantänen) på östra sidan i Tystnaden bruten. Båten ligger nu på stranden vid färjestället och i morgon blir det premiärtur över älven (med sopor till vår soptunna som kommunen valt att placera på älvens västra sida). Har i alla fall gått igenom båtmotor och båt (lagat ett och annat hål efter påstötningar med sten under fjolårshösten) ... jag hoppas båten flyter och att motorn inte stannar i det kraftiga vattenflödet, för då blir det jobbigt.


Veden är staplad i vedboden och nu när det är klart så blickar jag fram mot diverse småjobb på hus och uthus som behöver göras efter vinterns tärande tand. Blomfröna är på tillväxt inomhus i väntan på plantering när försommaren på allvar gör sitt inträde på vår nordliga utpost. Men det större projektet under den kommande sommaren är att bygga ut skrivarstugan. Stommen och plåttak färdigställde jag redan under förra hösten så nu väntar jag bara på att vår skogsbilväg ska torka så att jag med bil och släpvagn kan hämta virke och annat för inomhusjobbet från Karin Emmots blom- och bygghandel i Kangos.

Det var intressant att lyssna till inläsningen av min roman "Berget, staden och kärleken" och det har varit kul med alla positiva kommentarer jag fått på mail och telefon. Fick för en tid sedan veta att min andra roman ("Kvinnan på stigen") i berättelsen om Johan är inläst som talbok. Det innebär att de två första delarna i trilogin nu finns att låna på biblioteken runt om i landet. 

Under mitt nuvarande skrivande på en roman som fortfarande saknar titel har jag funderingar på att fortsätta på en efterföljare till boken "Berget, staden och kärleken" och låta huvudpersonen Per och hans två söner ge sig ut på nya äventyr.

Jo, jo. Planerna är många så här i Coronatider. Vi får se vad det blir av denna vante ... kanske en tumme?
Ha det gott,
Lasse