I morgon bär det av till Stockholm och lägenheten på Platån. P.g.a tågurspårning vid Kalixforsbron för ett par dagar sedan är det bussresa från Kiruna till Gällivare som gäller om man vill komma med nattåget, men vi har beslutat att åka bil till Gällivare och där kliva ombord. Tågtrafiken till Kiruna lär inte komma igång förrän i början av februari. Bilen lämnar vi i tryggt förvar hos goda vännerna Maria&Peter under de två veckor vi förnöjer oss med barn och barnbarn i storstan.

Det ska bli himla roligt att återse familjen Rosenberg, även om jag samtidigt känner mig kluven med tanke på väderleksutsikterna för veckan som kommer. I Tystnaden lär det snöa varenda dag och jag kan bara tänka mig vad det innebär då vi återvänder ... suck😓 Men SMHI har haft fel förr så jag hoppas att prognosmakarna har räknat fel även denna gång.

Gällande författandet så är jag just nu inne i en "helvetesperiod". Jag har sedan drygt en vecka lagt skrivdonen åt sidan inväntande att lusten ska återvända. Det gör den säkert, det gäller bara att tålmodigt vänta ut skrivledan och göra något annat. Skotta snö, skotta tak, köra en vända med spårsläden och åka skidor, elda i Tulikivin, mata fåglarna (och de två ekorrar som är våra stamgäster), läsa böcker eller bara kontemplativt titta in i väggen. Kanske även resan till Platån ger en kick i rätt riktning🤔

Hård packad snö på taken och jag lämnar Tystnade med endast ett återstående tak att skotta och i tron (och hopp) att det ska klara den ytterligare påfrestning som de kommande veckornas snöfall kommer att bidraga med ... stackars tak, men det håller säkert ... takstolar, reglar är byggda av mig själv ... som om nu det skulle vara någon försäkring för hållbarhet under tonvis med snö?🤔

Lasse