Våra två dagar i Maunu i början av veckan var fantastiska och det var med vemod vi lämnade stugan.

Vemodigt därför att vi definitivt tagit steget att sälja vår stuga med tillhörande tomt och övriga faciliteter. Vi är samtidigt övertygade om att den nya ägaren kommer att ta hand om allt och utveckla det på bästa sätt. Men visst känns det vemodigt, samtidigt som det var nödvändigt. Hade varit svårt att fortsätta underhålla denna pärla p.g.a allt vi jobbar med i Lainio plus den tid och engagemang vi nu även lägger ned på vårt nya boende på platån i Saltsjöbaden. 

Det blev t.ex.  ingen bastu i Maunu trots att detta byggprojekt hängt med i evinnerlig tid.....Kommer kanske att gå till historien som; "Lasses ofullbordade"....bland en massa annat ofullbordat som jag, övertygad om min kapacitet, entusiastiskt planerat och i vissa stunder halvfärdigt genomfört. Nåväl jag sörjer väl inte så värst över det....... "bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge" som VvH diktade, vilket jag gärna vill ta till mig i stunder av svårmod över brustna strängar. 

Fast, Maunu stugan var definitivt ingen brusten sträng och vi släpper givetvis inte kontakterna med alla vänner som vi har i byn.....det kanske t.o.m blir fler besök i byn än som hitintills varit eftersom vi hädanefter slipper åtgärda något ännu ofullbordat.

Kommande vecka känns på något sätt redan fulltecknad med uppgifter som jag som obotlig tidsoptimist planerat, nästan i detalj. Björkar skall köras hem från skogen, fönsterbågar skall målas, släpvagnen skall repas, gräset skall klippas, fönsterbågar målas, bilen skall servas, aktiviteterna i min enskilda firma måste detaljers.......jo,jo jag vet....mycket kommer att gå upp i rök!? 

Men än återstår morgondagen innan denna vecka läggs till handlingarna. Och i morgon, på lunch hemma hos oss, kommer vi att åter få träffa det musicerande paret Johannes&Jeanett som vi lärde känna förra sommaren. Johannes rötter på faderns sidan är från Lainio och de kommer att spendera sin semester i fädernesstugan på vår tysta och solbelysta sida i byn, innan konsert och övrig spelverksamhet åter drar igång.

Sättningen av min bok har påbörjats och tryckningen lär komma igång inom kort. Jag har ägnat en del av min tid att planera (där kom det igen) och förbereda det kommande boksläppet, t.ex boksignerande och information på bibliotek om tillkomsten av romanen. F.ö går jag omkring som en "äggsjuk höna" i väntan på att se hur det slutliga verket kommer att ta sig ut......och givetvis att därefter få hålla boken i min hand.

På fredag i nästa vecka har vi den, sedan många år, återkommande surströmmingsmiddagen. Vi är 4-5 familjer som träffas för att inmundiga dessa läckerheter (ja, själv nöjer jag mig med 1-2 färdiga filéer....medan flera av vännerna tuggar i sig betydligt mer än så). Surströmmingarna i all ära men det är gemenskapen, historierna och de många skratten som gör det hela så trevligt. 

Denna trevna samvaro brukar pågå till midnatt och morgonen därpå tar vi plats i bilen för att bege oss till platån för att under två veckor få umgås med familjen Rosenberg och dagligdags träffa och leka med barnbarnen Jackson och Esther.

Ha det bra,

Lasse