Stilla dag på Platån. Barnbarnen lämnade oss i går kväll för att återvända till Finntorp. Det har varit tre dagar av skratt, lek,  gråt och mycket kärlek. D.v.s precis som det ska vara. Att försöka att uträtta något annat än att rodda med småttingarna är bara att glömma. Egna intressen som att skriva eller annat av mer egoistisk karaktär får parkeras. Men, stunderna med barnbarnen är ovärderlig även om vi inte alltid har samma uppfattning om tingens betydelse och sakernas tillstånd. Jag är ju själv ett "vuxet barn" så varför inte ta tillfället i akt att lära sig något av en treåring och sexåring. Mitt eget minne är nu sådant att jag inte kommer ihåg denna tidiga ålder ... så här har jag en utmärkt källa till kunskap om hur det ser ut, sett ur deras perspektiv, som i det närmaste är obefläckad av alla måsten, göranden och låtanden.

Den 26/2 firade vi Irene med "pompa och ståt". Konsert på Dramatens stora scen med Sven-Bertil Taube. Vilken kille ... helt suverän ... och vilken fantastisk pianist han ackompanjerades av. Allt var hur bra som helst. Kvällen avslutades med middag hos familjen Rosenberg med god mat och presenter till födelsedagsbarnet. 

Besöket på Platån har denna gång varit kort och i morgon sätter vi oss åter på tåget för hemresan till Kiruna och vidare till Tystnaden, där hemmet säkert är översnöat med tanke på den myckna snön som har fallit de senaste dagarna på dessa breddgrader. Batteriet i ATVn är kaputt så det är väl bara att skotta för hand tills ett nytt batteri införskaffats. Nåväl, bra motion brukar jag tänka i stunder när jag är på väg in i självömkan.

Ha det gott,

Lasse På måndag byggde småttingarna en snögubbe 

Två dagar därefter var det bara kvar en liten snöhög


                                  Till dags dato har all snö försvunnit från vår innegård


Våren är absolut på G👍