Oj, vad glad jag blev när jag upptäckte en domherre vid vårt fågelmatarställe tidigare idag. Det ger hopp om en kommande vår, kände jag ... om det nu var en domherre jag såg. Den är nog så liten? Men den kanske är svältfödd? Nå, nu får den iaf äta upp sig på fågelfrön.

Inget ont om våra stannfågel talgoxen men det är kul att se lite annat liv än bara dem, skator och ekorre vid födkroken.

Jag är "Gräsänkling" i helgen. Mitt stöd tillika min käresta har åkt till Luleå by the sea. Hon for för fyra timmar sen och jag känner mig så fri .... Skämt åsido. Jag har nu dagarna fram till söndagkväll att bara rå om mig själv. Har laddat upp med två semlor vilket blir mums med varm mjölk och för TV kvällarna finns godis av alla de sorter. Min livspartner, väl medveten om sin sämre hälfts tillkortakommanden vid spisen, har förberett måltider att räcka i dagarna tre. Visst har jag det bra, så säg😄

För övrigt är dagen idag är en sådan dag då livet leker ... suttit i sex timmar och skrivet manus och det bara flyter på hur fint som helst ... fast sanningens och tålamodets tid kommer när verket ska korrekturgranskas. Men den tiden - den sorgen, får jag tänka så här i glädjeyran. Man ska suga på den härliga känslan av flow så länge man kan, snart nog stundar bistrare tider.

Ha det bra i snökaoset,

Lasse