Med två dagar av sol och värme är Mellby&Skummeslövsstrand helt fantastiska platser att vara på om man är lagd för sol&bad. Dagarna dessförinnan med hård vind och regnskurar gick även de, om än lite segt. Pratade med svåger Svante som meddelade att i Tystnaden var det kallt och massvis med regn så även om vi har haft sämre väder så har iaf temperaturen legat runt 18-19 grader vilket ju är stor skillnad mot för de 7-8 grader som uppmätts på hemmafronten. Igår var det 24 och dagens utsikter pekar mot 25 så det gäller att njuta av sommarvärmen för i morgon lär det åter bli en regnig dag.

Nog om vädret, det är vad det är, fast alltid ett lika kärt ämne att prata om.

Att korsa sitt spår väcker minnen. Vi har tillbringat ett flertal semestrar på Mellbystrand. Dels under den tid Kiruna kommun fortfarande ägde den gamla kolonin och dels i andra typer av boenden men alltid i samma område. Det har gått 30 år sedan vi senast vistades under en längre tid på Mellby och nu när vi återser de platser vi trodde oss ha ett starkt minne av, så har tidens tand obevekligt  ställt till med förändringar. Det är givetvis inte samma plats som vi lämnade för snart tre decennium sedan. Massvis med nya hus, nya restauranger, nya vägar och betydligt fler fåglar av arten mellanskarv (tror jag ... skarv är det i vilket fall som helst). Den gamla kolonibyggnaden är förfallen och i rotundran vars tak läcker pågår ett dagligt loppis. Nästan inget är sig likt ... jo, strandhotellet står fortfarande kvar och motionsspåren i norra delen av Mellby är fortfarande desamma. Vii har hitintills haft det bra. Bor i ett eget hus omgärdad av en massa andra hus inte långt från stranden och även om det inte är samma Mellby som jag så gärna vill minnas så är det bara att gilla läget. Men, några fler sommarvistelser här lär det nog inte bli.

Sitter och skriver detta på Laholm station där jag ska möta vår gode vän Karin Sikö som anländer från Lund och som ska hälsa på hos oss under dagen. Det ska bli trevligt att återse henne och som de oldtimer vi är, prata gamla Kiruna minnen ... vi kan ju minnas olika för så är det med minnet.

Lasse


 

Ett fikabesök i Laholm med Esther.
 


Havet var i uppror för någon dag sedan

 

Skarven har tagit plats på en sten för att torka sig


Delar av den milsvidda stranden är ganska lerig och inbjuder inte direkt till bad. Men kul i leran kan man även ha.