Så var vi då på resa hem till stillheten och tystnaden på solsidan i Lainio. Lämnade platån kl 06 i morse och efter en del vindlande i Sorsele och Lycksele så är vi nu på Aurum hotell i Skellefteå. Efter en förhoppningsvis god natts sömn så fortsätter färden i arla morgonstund i morgon.
 
Väl värt att notera från dagens färdliga äventyr var vårt kaffe och shoppingstopp på Birsta köpcenter i Sundsvall. Där hittade jag bl.a. en videokamera som skall gå att kontrollera från min Iphone....Listigt tänkte jag som länge har tänkt att rikta upp en dylik tingest mot mitt automatsäkringsskåp i Lainio hemmet. Allt i syfte att kunna se om någon grupp löst ur....framförallt den grupp där frys och kylskåp hör hemma. Jättebra tänkte jag och säljaren såg tydligt att här vankas försäljning, signalen som mitt ansiktsuttryck utstrålade var för honom en klar "säljsignal". Jag köpte alltså.
 
Väl tillbaka bakom ratten i bilen hann verkligheten ikapp mig.....hur skall jag kolla detta; stundligen?, en gång om dan?, en gång i veckan?, slumpmässigt då och då?....eller vad? Så var jag återigen där. Jag har köpt en pryl jag inte riktigt vet hur jag skall hantera. Har hänt många, många gånger och jag verkar aldrig lära mig. Fast, med tiden har jag börjat att ta det som en utmaning.
 
Jag måste alltså få nytta av den på ett eller annat sätt för att försvara detta inköp för min CFO, dvs frugan......och det är inte lätt så jag övar samtidigt i min argumentationsförmåga. Jag får se hur det går, skall iaf koppla upp kameran, ansluta till mitt hemmanät och testa hur det hela tar sig ut.
Tänker att; Om jag nu sitter på platån och ser att automatsäkringen för kyl/frys har löst ut,,,,vad gör jag sen....130 mil därifrån?....Ingen är ju hemma,,,,,och svåger Svante som är närmaste granne kanske är bortrest? Jag kanske kan utöka övervakningsuppgiften....?? Jag får sova på saken.
 
Det finns något köpmässigt ödesmättat över ett köpcentra. Det är stort och svårt att hitta fram i. Dessutom är orienteringstavlorna svårtydbara, man hamnar lätt i panik och hittar med svårighet ut. Suggestiv musik kombinerat med en svalkande luftkonditionerad luft bidrar på ett utstuderat skickligt sätt till att man, som i trams, köper något man inte riktigt är medveten om.....Låter det som ett försvarstal som kan hålla när jag står inför skranklet? ....Nej jag tror nog inte det men jag kan alltid börja där och spinna vidare efterhand.
 
I USA har man sedan år tillbaka myntat begreppet "Mall Walk". Människor använder köpcentrat som motionsanläggning. Ett Mall är enormt stort och i flera plan så går man i alla korridorer så blir det någon kilometer eller så. Luftkonditionering plus hög grad av övervakning gör att människor känner sig betydligt mer trygga att motionera inomhus i denna trygga, om än stela, miljö.
I stället för ute i "verkligheten"....Vart är vi på väg? Snart är vi väl själva där.
 
Sov gott,
 
Lasse