Regnig söndag. Med det behövdes för att få fart på grönskan (och myggen). En sådan här dag får det bli lättare tjänst inomhus. I dessa ljusa tider så är utomhusarbetena prioriterade och en del jobb i hus och uthus blir parkerade, så det är dags att göra en insatts. 

B.la. kunde jag efter två timmars skrivande i morse sätta punkt för det råmanus till boken "Mannen på väg" som jag påbörjade för sex månader sedan. Jag trodde att jag skulle känna en mental lättnad efter att ha umgåtts med berättelsen om Johan under drygt fyra års tid men så blev inte fallet. Givetvis är jag glad att ha kommit i mål ... fast än återstår korrekturläsning och annat behövligt innan boken kan gå i tryck ... Men jag kan nu släppa mitt grepp om Johan att fortsätta sitt leverne på den väg han valt, utan att sätta detta fortsatta leverne på pränt.

Fast, ovan utförda inomhusjobb kanske inte riktigt är att göra en insatts för jobb som parkerats i väntan på sämre väder ... men Irene har varit ytterst tålmodig med mig, även då jag vid betydligt bättre väder smitit undan från uppdrag utomhus och i stället skrivit.

För övrigt går vi i bilbytartankar men än vet vi inte hur det blir. Vi kanske nöjer oss med de två personbilar vi har fast med tanke på den snart otjänliga skogsbilväg vi måste färdas för att ta oss till hemmet i Tystnaden så har behovet av en SUV blivit större.

Planerna framöver är att såga och klyva veden jag körde hem i våras. Byta plåttaket på huset. Bygga bastu och sätta in nytt fönster i skrivarstugan plus allting annat av vikt däremellan. Mycket på gång ... i alla fall på planeringsstadiet. Till detta kommer att vi drar söderut under drygt två veckor i juli, bokmässan i Göteborg i slutet av september, bokmässan i Kiruna i mitten av oktober, varefter vi drar till Platån och återvänder inte till Tystnade förrän isen bär och då är det som regel för sent att bygga.

Men, som sann optimist så tror jag att det ordnar sig till det bästa ... även om jag för göra avkall på något i planerna.

Lasse

 

Vedarbetet påbörjat. Lite sent kan tänkas? Den kluvna veden får nu ligga på tork innan den staplas in i vedboden


 

Träbåten som legat på land i nästan två år tjärades i fjol men kom aldrig i vattnet. Nu ligger den och sväller i Alasuando och under veckan som kommer blir det provtur

 

Häggen som jag tog som liten planta från ett dike i Rosvik för mer än tio år sedan trodde vi aldrig riktigt skulle ta sig. Men nu har den börjat växa ordentligt och bär nu blommor


Irene bakade på söndagsmorgonen så vi bjöd in svåger Svante att göra oss sällskap under en fikastund