Härligt högsommarvarmt +23 i Tystnaden. Årets kulturstig startade idag i byn med ett flertal möjligheter att under fyra dagar ta del av konst i olika former, en traditionsenlig fotbollscup, kvarndag och lyssna till musik vilket även ger tillfälle för en svängom på byns samlingslokal "Utmaningen". Allt avrundas med en gudstjänst på den gamla begravningsplatsen "Lypsuniemi" på solsidan under söndagsförmiddagen. Ganska fint... för så gick det till förr i tiden. Förste glädje och glam... därefter behov av en mental och andlig  återställare.Om vädret håller i sig lär det bli mycket folk i rörelse mellan de olika aktiviteterna dessa dagar.

Efter snart 2 månader och 379 sidor korrekturläsning har jag lust att utbrista i ett stort "HURRA!". Efterföljaren till min debutbok, "Pojken i bäcken" påbörjades för ca 7 månader sedan och i dag, efter tid av korrekturläsning och ändringar, har Ebes förlag och undertecknad gemensamt beslutat att Eva-Karin (Ebes) kan sätta texten för att därefter skicka den till tryckeri... Vad härligt! 

Men, det är inte slut med arbetet för det...baksidestext och foton måste till och när väl boken är klar i sin tryckta utgåva blir det att kavla upp ärmarna för jobbet med marknadsföringen (annonser, bokmässor och boksigneringar).

Skrivandet är lustfyllt, om än jobbigt stundtals, men lusten finns för det mesta alltid där, för annars vore det meningslöst. Marknadsföringen är en viktig del av jobbet. Boken säljer sig inte själv. Men även den delen av jobbet har jag kommit att tycka om. Möten med bokläsande människor och alla de samtal som uppstår i samband med sådana möten är inspirerande.

Ha det så bra i sommarvärmen,

Lasse

  

 

"Pojken i bäcken" och manuset till efterföljaren "Kvinnan på stigen" (vilken givetvis kan läsas som en fristående roman. Fast jag tror att läsupplevelsen blir större om man innan har läst den första boken)