Värmen håller i sig. Bland de bästa midsommar vi har upplevt, gällande väderleken. Helgen har framflutit lugnt och stilla, långt bortom Coronapandemi och vardagens tvungenheter. Fast för oss seniorer i glesbygdskarantän försvann ordet "tvungen" i samma stund som vi avslutade vårt yrkesverksamma liv. Visst, givetvis behöver vi handla mat och hårdvara för vårt liv i Tystnaden men vi gör det inte av tvång. 

För övrigt vårdar vi vår kroppsliga lekamen med utomhusarbeten, jogging, promenader och annat som kan ge ett pulspåslag. Vi läser massor av böcker, skriver, stickar, musicerar och pratar, pratar ... om allt mellan himmel och jord. Allt detta känner vi är välbefinnande för vår mentala balans. Vi ser på nyheterna på Tv givetvis och vi följer myndigheternas pressträffar, men för övrigt undviker vi att dras med i tvister om påvens skägg på FB eller nätet i övrigt. Det räcker gott som det är, det skapar bara en  massa onödiga friktionsförluster. Är jag världsfrånvänd? ... kanske det, men jag mår gott. 

Att för en tid ändra innebörden av ordet "tvungen" mot "lust" är inte fel. Gör jag det ser jag strax vilken positiv effekt det har på sinnet. Givetvis får jag jobba med att vrida till mitt "mindset" men bara att ge sig in i något, hur enahanda och tråkigt det än må vara, med tanken att göra det lustfyllt tar udden ur tvångskänslan. Värt att pröva på om nu någon anser det vara svammel. Slå ifrån diskmaskin och ta er an att diska för hand t.ex. Rent meditativt, ska jag säga. Öppnar nya igengrodda tankegångar. Eller för den delen, vad tråkigt det än må vara för sysselsättning, gör det med lust.

Gå ut i denna ljuva sommartid med lust och öppet sinnelag.

Ha det gott,

Lasse